Stef Robberecht en Koen Geerits schrijven klasse Z op naam

Stef Robberecht en Koen Geerits schrijven klasse Z op naam

Afgelopen weekend hebben Stef Robberecht en Koen Geerits elk de klasse Z op naam geschreven. Robberecht deed dat op het ruitertornooi van Klein Sinaai terwijl Geerits te gast was in Lummen. 

In het Nederlandse Axel mochten vijf van de 21 starters het opnemen tegen elkaar in de barrage van de klasse Zwaar. De Oost-Vlaamse Robberecht zorgde in het zadel van Duro van Hof ter Naillen (v. Nabab de Reve) voor de snelste foutloze ronde en won met 39,15s op de klok. West-Vlaamse amazone Kelly Dhondt begeleidde Marielle de Vauxelles (v. Va-Vite) in 43,95s foutloos naar de overkant en de tweede plaats. Thomas De Cock had op Jalisco van het Eusselshof (v. Cicero Z) de snelste tijd maar een springfout hield hen op drie. Lise Desomviele volgde op vier met Nice de Muze (v. Gemini XX). Youri Vandamme kwam als laatste aan bod in deze barrage en werd vijfde in het zadel van Molly van 't Poezelhof (v. Iceberg ST). 

In de klasse Midden ging de overwinning naar de West-Vlaamse Ann-Sophie Noppe. Op de rug van Grappa V/H Pijnvenhof (v. Quidam de Revel) was de amazone 41 seconden sneller dan Stefaan De Smet die op Rapsoy van de Maltahoeve (v. Bamako de Muze) tweede werd. De twee waren duidelijk aan elkaar gewaagd want Fenna Goethals behaalde haar bronzen medaille op Ragnar van de Kruishoeve (v. Vannan) met bijna vier seconden meer. 

Ook de overwinning van de klasse Licht werd meegenomen naar West-Vlaanderen. Michiel Parmentier stuurde Chaplin AC Z (v. Corico Z) naar één. Kyara Stuer zagen we op twee met Hebe van de Dorpshoeve (v. Dulf van den Bisschop). Een spannende rubriek leverde een derde plaats op voor Jens Maes met Nikita van 't Hagenhof (v. Clapton VDL). 

Alle resultaten RT Klein Sinaai

Koen Geerits houdt Ruben Houben van de overwinning in Lummen

In de klasse Zwaar op het ruitertornooi van Lummen werden plaats één en twee verdeeld met slechts twee honderdsten verschil. Koen Geerits trok uiteindelijk aan het langste eind en won op Opium van de Kriekenberg (v. Eldorado vd Zeshoek). Ruben Houben moest genoegen nemen met zilver voor zijn eigen gefokte Quick Diamant HR (v. Diamant de Semilly). Wout Michiels zagen we op drie met Octavia (v. Kannan). Net buiten het podium zagen we Olivier Nouwen met Heros van het Hezerhof (v. Nonstop) voor Niels Rekyers met Pipa (v. Iron Man vd Padenborre). 

De klasse Midden kwam op naam van Paul Scheirs en Ramiero van 't Merodehof (v. Maestro vd Bisschop). Zij bleven net geen drie seconden voor op Raf Steegmans met Lordine Vdf Z (v. Lordanos). Dirk Vrancken nam plaats drie voor zijn rekening op Quelle Donna van de Wezelhoeve (v. Elvis ter Putte). 

Laura Schodts zegevierde in de klasse Licht in het zadel van Quick Jumper van de Dornehoeve ( v. Flipper d'Elle). Wout Michiels kreeg zijn tweede medaille van de dag en werd tweede op Sambuca CG (v. Echo van t Spieveld). Jeroen Brebels kreeg brons voor zijn ronde op Special Lady B (v. Nixon van 't Meulenhof). 

Alle resultaten RT Lummen