Guery blijft prijzen wegkapen onder de Spaanse zon

Guery blijft prijzen wegkapen onder de Spaanse zon

Na een klassering als zesde bij de zevenjarigen sprong Jérôme Guery kort voor de middag opnieuw in de prijzen in Oliva. Tijdens de eerste gold proef van de dag over 1.30m hoogte stuurde Guery de achtjarige ruin Best Friend Hero Z (Boyfriend du Seigneur) naar een schitterende bronzen medaille. Maar Guery nam met brons geen genoegen en won even later de Gold rubriek over 1.40m. 

De Fransman Max Thirouin blijft consistent in zijn sterke prestaties met de achtjarige Selle Français ruin Frenchy Meniljean (Diamant de Semilly). Zo plaatste hij zich ook vandaag op het podium, door in een razendsnelle nulronde van 61.73 seconden het goud voor zijn rekening te nemen. Met een verschil van ruim zes seconden volgde de Spanjaard Xavier Cebria Soriano op de rug van de schimmelruin Aventinus 9 (Argentan) voor het eigen publiek als tweede. In het midden van de proef was het de beurt aan onze landgenoot Jérôme Guery, die de Zangersheide ruin Best Friend Hero Z in 68.17 seconden naar de derde podiumplaats loodste.

Ook zijn vrouw Patricia Guery hengelde naar prijzen. De amazone had met de KWPN ruin Kartouche (For Pleasure) 69.07 seconden nodig en veroverde daarmee de zesde plek. Een nulronde in 72.50 seconden van Koen Vereecke en Bonfois Van'T Hof V Eversen Z (Bisquet Balou C) was goed nog voor een klassering als zestiende.

Vind de volledige uitslag hier

De Gold rubriek over 1.40m had over de honderd deelnemers en werd daarom in twee klassementen verdeeld. Guery zag alvast z'n kans en reed met Nestor de Mariposa (v. Elvis ter Putte) naar de overwinning in het ene klassement terwijl Tender Dream Hero Z (v. Thunder vd Zuuthoeve) een vierde plaats opleverde in de andere. Waar Guery kon winnen werd Virginie Thonon vijfde op Spike vd Withoeve (v. Sting vd Withoeve). Koen Vereecke volgde dan weer in de andere rubriek op zeven met Balouto van Paemel Z (v. Baloubet du Rouet). 

Volledige uitslag met winst voor Guery
Volledige uitslag rubriek 2