Na de finale voor zevenjarige jonge paarden gisteren kwamen onze landgenoten vandaag weer fris aan de start van de ochtendrubrieken in Oliva. Virginie Thonon loodste de bruine hengst Quidboy Denfer met een mooie dubbel foutloze omloop naar het brons, net dertien honderdsten voor Koen Vereecke en de BWP hengst Quickly V/D Kruishoeve. Het goud ging naar de Fransman Max Thirouin die zo op de rug van de zwarte hengst Gorille Doral (Galopin du Biolay) zijn twaalf strafpunten van gisteren mooi doorspoelde. Thirouin eindigde in een tijd van 29.81 seconden, wat hem een voorsprong van twee seconden op de zilveren Deen Soren Pedersen en de Oldenburg hengst Tailormade Scooby-Lou (Casallco) opleverde. 

Verder lieten ook Jérôme Guery op Quito de Mariposa (Comme Il Faut) en Olivier Philippaerts met Que Sera Jw van de Moerhoeve (By Cera d'Ick) het hout knap in de lepels liggen. Voor Guery resulteerde dit in een tijd van 33.63 seconden in een sterke zesde plek. Philippaerts kreeg twee jammere tijdsfouten en sloot daarmee de top tien af.

Vind de volledige uitslag hier.

Christophe Leutenez springt naar brons bij zesjarigen, Vereecke opnieuw in top tien

In de laatste proef van de dag voor jonge paarden namen de zesjarige talenten het tegen elkaar op. Ook hier eindigde België met een bronzen medaille, nadat Christophe Leutenez met Endeavour M Z (Eldorado van de Zeshoek) nog net op het podium sprong. Voor hem zag hij Max Thirouin hier niet alleen opnieuw het goud voor zijn rekening nemen, maar kaapte de sterke Fransman ook nog het zilver weg. Hiervoor kon Thirouin rekenen op de snelle merrie Rebelline de Kwakenbeek (Aganix du Seigneur), en de knappe hengst Rebel du Coeur D Collines (Jenson Van'T Meulenhof).

Koen Vereecke zette op de zwarte merrie Roxana Van HD (Taran de La Pomme) een mooi punt achter zijn dag door nogmaals een top tien klassering achter zijn naam te laten noteren. Het duo werd zevende.

Vind de volledige uitslag hier.