Rik Nauta houdt Xander Van Es van de overwinning in GP HGVBB

Rik Nauta houdt Xander Van Es van de overwinning in GP HGVBB

Sportstal Vanderhasselt ontving afgelopen weekend de ruiters van de HGVBB. Xander Van Es had een volle agenda want hij sprong niet enkel mee in de Gouden Laars maar kwam ook bij de HGVBB zijn stempel drukken, waar hij nipt de overwinning aan Rik Nauta moest laten. 

Op zondag kwamen de hindernissen van de hoofdrubriek op een hoogte van 1.25m te staan wat 63 combinaties naar de start lokte. Rik Nauta zorgde in een spannende veertienkoppige barrage voor de snelste tijd en kon daarvoor rekenen op Kia Maria vd Potaarde (v. Numero Uno). Het duo klokte af op een snelle 39,97s. Xander Van Es stuurde de tienjarige Noor C (v. Bisquet Balou vd Mispelaere) foutloos rond in een tijd van 40,17s en werd tweede. Met slechts tien honderdsten extra op de klok werd Nell Delgouffe derde in het zadel van Phassia vd Bisschop (v. Comme il Faut). 

Ellen De Swert zagen we met Cantchelaro (v. Chagall vd Burggrave) terug op de vierde plaats gevolgd door Philippe Vanderhasselt die in eigen huis de vijfde plaats opeiste met Pikachu Vitseroel, een achtjarige ruin van Presley Boy. 

Xander Van Es greep een rubriek later opnieuw naast de overwinning en moest dit keer zijn vader Danny voorlaten. In het zadel van de al negentienjarige Zico V zegevierde vader in de 1.15m proef terwijl zoon Xander met Naughty Girl of Two Notes Z genoegen nam met een tweede zilveren medaille. Alsof dat nog niet genoeg was veroverde Danny ook nog eens het brons met Noor C, de tienjarige merrie waarmee Van Es zowel hier als op de Gouden Laars zilver greep. 

Maxime Harmegnies wint hoofdrubriek op zaterdag

De 1.20m proef kwam zaterdag op naam van Maxime Harmegnies en Playboy des Frimonts, een achtjarige ruin van Paloubet du Chateau. Benny Naessens was met Gatsby du Tillard (v. President) een seconde later over de eindmeet en werd tweede. Voor Rik Van Lent en Call Me Menama (v. Open Up Semilly) was er de derde plaats. 

In het 1.10m hoge jachtparcours zegevierde Mauro Stas met Calvaro Z (v. Calvados Z). Merryl Dieleman reed met Sisko Heutiere (v. Diamant de Semilly) naar de tweede plaats gevolgd door Jan Meersschaert en L Unique Z (v. Lavallino Ter Klomp) op drie. 

Ellen De Swert houdt vader en zoon Van Es van de overwinning op vrijdag

Op vrijdag werd de 1.20m hoofdrubriek gewonnen door Ellen De Swert en Cantchelaro. De vijftienjarige hengst maakte geen enkele fout en bleef ruim een halve seconde voor op Danny Van Es die met Zico V tweede werd. Slechts zes honderdsten verschil hielden zoon Xander op de derde plaats met Noor C. Xander werd daarnaast ook nog eens vierde in het zadel van Nel van t Geyzeven (v. Cumthago C). 

Karsten Van Es hield mee de familie eer hoog en schreef de 1.10m proef op naam op de rug van Gypsy Chip (v. Chippison). Het scheelde slechts twee honderdsten of het was broer Xander die op het hoogste schavot stond met Nel van t Geyzeven maar zij moesten genoegen nemen met de tweede plaats. Geoffrey Cobbaut vervolledigde het podium met N Laetitia Olimpea Z (v. Non Stop). 

Alle resultaten