Yana Jansegers en Niels Van Rossem domineren Gouden Laars Dilbeek

Yana Jansegers en Niels Van Rossem domineren Gouden Laars Dilbeek
De Gouden Laars streek afgelopen weekend neer in Dilbeek. In de hoogste rubriek, met hindernissen op 135/140cm hoogte, was het Yana Jansegers die de overwinning binnenhaalde. Bij de pony's kwam de overwinning op naam van Niels Van Rossem. 

De hoogste rubriek voor Scholieren, Junioren en de U25 daagde hen uit in een parcours met 1.35m tot 1.40m hoge hindernissen. Jansegers zette in op Djena Tops, een tienjarige merrie van Diamant de Semilly. Het duo kon als enige dubbel foutloos finishen. Lies Malisart nam met de elfjarige Danzel Z, eveneens een nakomeling van Diamant de Semilly, de tweede plaats voor haar rekening. Xander Van Es zorgde in het zadel van Cantchelaro (v. Chagall van de Burggrave) dan weer voor de snelste tijd maar twee springfouten hield hen op het brons. 

Anouk Devos kleedde de vierde plaats in op Caspar CB (v. Numero Uno), Eliah Pieters vervolledigde de top vijf en was de laatste die in de prijzen viel met Pure Action From Second Life Z (v. Picasso Z). De achtjarige merrie was de jongste in de top vijf. 

Een rubriek eerder domineerde Xander Van Es zonder pardon de 1.30m proef. In het zadel van Cantchelaro veroverde hij de eerste plaats terwijl zijn ronde op Noor C (v. Bisquet Balou vd Mispelaere) hem het zilver opleverde. Eliah Pieters stuurde Dictator From Second Life Z (v. Diamant de Semilly) naar het brons. 

Kyle Cuypers wist de 1.20m rubriek te winnen op Mystic Lady van t Buxushof (v. Toulon). Het duo bleef nipt voor op Eyleen Smets die Gominka L (v. Numero Uno) onder het zadel had. Smets hield Cuypers van een tweede podiumplaats en nam zelf nog eens de derde plaats voor haar rekening met Cash Maker (v. Crusander). Cuypers volgde net buiten het podium op vier met Reva van t Buxushof (v. I'm Special de Muze). 

Niels Van Rossem is concurrentie te snel af in Pony 1.20m

Bij de pony's heerste Niels Van Rossem in de hoogste rubriek. Op Tesla van het Klavertje (v. Ulk D Ete) was de ruiter twee seconden sneller dan Louise Brusselle, die met Pinto (v. Berktzicht Jekilja) de tweede plaats bezette. Voor Emile Beke en Ella Van t Wezehof was er de derde plaats, nadat zij nog eens drie seconden later over de finish kwamen. De laatste die nog een prijs mee naar huis nam was Rosie Sillis, met haar vierde plaats voor Woody Woodpaker (v. Dexter Leam Pondi). De top vijf werd besloten door Merel Wittebolle met Ranger van Sporkingshove (v. Caherlistrane Robbie). 

Marie Delen zette zich dan weer op één in de rubriek over 1.10m. In het zadel van Nobel van de Goorhoeve (v. Principal Dream vd Delthoeve) bleef ze voor op Fien De Coninck met Talente van Prinseveld (v. Konquistador van Orchid's). Fien Massage besloot dan weer de top drie met Krusader van Orchid's (v. Kanshebber). 

De proef over 1m werd gewonnen door Margaux Van Rossem en Angel. Louise De Vlieger kwam hier op twee met Une Etoile (v. Wayland Red Pepper) voor Ophélie Deronne en Ramino. 

Alle resultaten