Philip Gysbrechts schittert in Gold Grand Prix Lier (VIDEO)

Philip Gysbrechts schittert in Gold Grand Prix Lier (VIDEO)

Slechts vier combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van de 1.45m Gold Grand Prix in Lier. Geen enkele combinatie hield het hout in de lepels. Philip Gysbrechts en Clockibou Of Greenhill Z.

Gysbrechts en de negenjarige zoon van Clockwise of Greenhill Z bleven daarbij net geen twee seconden voor op Elisa Pietteur en de 10-jarige BWP-ruin, Nirvana de la Pomme (Elvis ter Putte). 


De winnaar van de 1.40m hoofdrubriek op zaterdag, Benjamin Robert en de 11-jarige SF-ruin, Cyrius de caudard (Olala de Buissy) vervolledigden de top drie. Net buiten het podium volgde Boris Mauroy met de 8-jarige Jiosko Sitte (Ogano Sitte). José Thiry en Jalisco W van de Wolvenhoek (Vivaldi Du Seigneur) vervolledigden de top vijf met één tijdsfout in de basis.


Eerder sprong Philippe Vanderhasselt naar de winst in de 1.35m nationale rubriek. Vanderhasselt won met de 13-jarige dochter van Namelus R, Fenne. José Thiry volgde in deze proef met J-Fairway Du Breux (L'Arc de Triomphe) voor Xena Braeckmans en haar 13-jarige Fubertha (Nabab de Rêve).


In de 1.25m proef schreef Marion Kreevels de eindzege op naam. Krevels loodste haar Modena J&F (Triomphe de Riverland) 0,03 seconden onder de chrono van Michael Vreys en Heideroosje van Plockroy Z (Heidelberg van het Lindehof). Lisa-Marie Verscuren vervolledigde de top drie met de 8-jarige Phoenix Vd Bisschop (Galisco van Paemel).