Marthe Heudens laat van zich horen in Aalborg

Marthe Heudens laat van zich horen in Aalborg

Op de EEF Series in Aalborg houdt Marthe Heudens voorlopig de Belgische eer hoog. De amazone kon gisteren al een podiumplaats afdwingen in de 1* competitie en voegt daar vandaag nog een overwinning aan toe. 

Heudens is naar het Deense Aalborg afgereisd met onder andere Riesling van 't Eikhof. De nog maar zesjarige BWP'er en zoon van Emerald laat alvast goede dingen zien. Op dag één van de wedstrijd kwam het duo aan de start in de 1* 1.25m Small Tour waar ze al meteen een tweede plaats konden afdwingen. Enkel de Finse Eveliina Talvio wist beter te doen en won in het zadel van (v. Fibonacci). Het brons was voor de sBs merrie Joan d'Houtveld (v. Numero Uno) onder de Franse Mathis Burnouf. 

De zesjarige zet de goede vorm verder op dag twee en werd door Heudens nogmaals naar het podium geleid in de 1* 1.25m Small Tour maar moest nu helemaal niemand voor zich dulden! Samen waren ze twee seconden sneller dan de concurrentie. De Deense Jeff Paw Nielsen moest op Raypawers Rockalido C (v. Rockland) genoegen nemen met twee, Hanna Carlsson werd derde met Beyond Fellow Dancing K (v. Party Dance).

Alle resultaten