Op de rug van Athina Louise Z (v. Arko III) kon de Belgische amazone nipt de overwinning in eigen land houden. In een tijd van 32,23 seconden reden ze de tweede fase foutloos rond. Eva Jennen zorgde tevens ook voor Belgisch brons in het zadel van Emalie Terma G Z (v. Emerald). De Franse Marie Hecart was een gewaagde concurrentie voor Losfeld maar moest met vijf honderdsten verschil toch haar meerdere erkennen in de Belgische. Op de Zangersheide merrie Cartouche vd Cumel Z (v. Contadoro van de Helle) werd zij tweede.

In de top tien kwam Yenthe Schrijvers op de zevende plaats met Oceane (v. Nonstop) en reed Lola Detaille met Guerrier de La Sure (v. Quickfire de Ferann) naar acht.

Volledige uitslag

Francois Brichart en Jos Verlooy schitteren over 1.40m

Een rubriek later werden de hindernissen verhoogd tot op 1.40m. Door de vele inschrijvingen werd de rubriek in twee uitslagen gesplitst. Hier konden zowel Francois Brichart en Jos Verlooy richting hun plek in de top vijf opeisen. In het zadel van Cadillac du Chateau Hollogne Z (v. Cooper van de Heffinck) zagen we Brichart op vier terug in de ene uitslag, als enigste Belgische combinatie dat zich wist te plaatsen. Jos Verlooy nam die taak op zich in de andere uitslag, waar hij met Parise van den Dael (v. I Am Moerhoeve's Star) goed was voor de vijfde plaats. 

In de rubriek bij Brichart zagen we de Britse Jake Ward op één met Jaguar (v. Harley). Het brons was voor de Zangersheide ruin Amigo W Z (v. Andiamo Z) onder de Braziliaan Fabio Leivas Da Costa. Bij Verlooy was het Jennifer Hochstadter die won in het zadel van Golden Lady (v. Cassini Gold). 

Alle resultaten