Marc de Brabandere wint WVUR Grand Prix bij De Blauwe Zaal

Marc de Brabandere wint WVUR Grand Prix bij De Blauwe Zaal

Op de prachtig vernieuwde DM.Equine pistes van de Blauwe Zaal verzamelden de West-Vlaamse springruiters zich afgelopen weekend. In het zadel van Mien vd Bisschop won Marc De Brabandere uiteindelijk de 1.25m regionale Grand Prix.

Samen met de 10-jarige dochter van President bleef de Brabandere ruim drie seconden voor op Louise Vanthuyne met onder het zadel de 8-jarige Cascor Z-merrie, Caslila Z. Tom Camerlijnck vervolledigde de top drie met onder het zadel de zesjarige dochter van Diatendro, Look at Direxa.

Louise Vanthuyne plaatste zich eveneens op de vierde plaats. Op de rug van de BWP-merrie, Happyness Van de Kalsybrug (Cassini II) bleef de amazone Michèle Dobbelaere met Aston Deric (Popstar) voor. Enkel deze top vijf wist de barrage foutloos af te werken.

Sophie Vanhoutte en Janne Ostyn verzekeren girl power

Eerder won Sophie Vanhoutte de 1.15m Result Equine Cup. Vanhoutte en de 19-jarige Diaz van t Hoveke (Fuego Du Prelet) bleven ruim één seconde voor op Anouk Devos met onder het zadel Caspar CB (Numero Uno). De top drie van deze 1.15m rubriek werd afgewerkt door Leander Cools met zijn 16-jarige Galopin van Daco (Aertbreaker).

Op zondag was het Janne Ostyn die de 1.10m hoofdrubriek op naam schreef. Ostyn en haar AES-merrie, Pleasure (Carnaval Pleasure) verwezen zo Marc De Brabandere met Canino (Kannan), naar de tweede plaats. De derde trede was er voor de Klasse Z-winnaar eerder deze maand, Aurelie Deloof. De West-Vlaamse amazone werkte de top drie af met Relax van de Bisschop (Di Cantero van ter Hulst).

Alle uitslagen

F. © De Blauwe Zaal