Manon Verlinden kroont zich tot Amazonekampioen bij de HGVBB

Manon Verlinden kroont zich tot Amazonekampioen bij de HGVBB

Stoeterij Mivaro in Dilbeek vormde afgelopen weekend het toneel voor de ruiters van de HGVBB. In het Kampioenschap voor Amazones werd Manon Verlinden gekroond als winnares. De Grote Prijs kwam dan weer op naam van Bert Panneels, die de rubriek domineerde. 

De Beker voor Amazones van de HGVBB werd twee weken geleden nog uitgereikt aan Fleur Goorden maar afgelopen weekend werd er gereden in het Kampioenschap voor Amazones. De finale stond op zondag gepland, na de selecties van vrijdag en zaterdag waar achttien amazones uit de bus kwamen als finalist. Jennyfer Deknop leidde het klassement met Nougatini van de Dreef (v. Ogano Sitte) maar de tienjarige BWP merrie tikte helaas twee balken uit de lepels, waardoor ze hun koppositie moesten opgeven. Manon Verlinden zag haar kans met Isostar du Chablis (v. Erco van t Roosakker) en greep die met beide handen aan. Het duo bleef over de ganse lijn foutloos en won het Kampioenschap. 

De zilveren medaille werd omgehangen bij Delphine Bauters. Ook zij was op geen fout te betrappen met Fulisina (v. Verdi). Sandra Guilbau greep het brons in het zadel van Nefertiti D uno C Z (v. Numero Uno). De tienjarige Zangersheide merrie bleef in alle omlopen van het hout af. Femke Verschueren werd vierde met Naomi Hof ter Bruggen (v. Dakar VDL) voor Laura De Breucker en Montana van den Heuvel (v. Breemeersen Adorado). 

Bert Panneels heer en meester in Grote Prijs

Aansluitend op de finale was het tijd voor de Grote Prijs. In deze kleine rubriek met slechts zeven deelnemers ging Bert Panneels zowel met het goud als het zilver aan de haal. In het zadel van Nicodemus van het Blondveld (v. Vagabond de La Pomme) boekte Panneels de overwinning. Hij stuurde de tienjarige BWP hengst in 36,92s foutloos naar de finish van he 1.25m hoge parcours. Nic-Nac P. (v. Brahmann St Simeon) bleef eveneens foutloos onder de ruiter en kwam met een tijd van 37,57s op twee. Marc Bellemans was de laatste die foutloos bleef op Talentino Z (v. Scuderia 1918 Tobago Z) en werd derde. 

De Kleine Grote Prijs kwam op naam van Franky Van Riet. Op Naroma van de Groene Weg (v. Numero Uno) won hij met net geen twee seconden voorsprong. Lynn Lemaire domineerde de rest van het podium met zowel het zilver als het brons voor haar. Met de zesjarige Rebecca (v. Vigo d'Arsouilles) kwam de amazone op twee terwijl Robbe van t Bosveld (v. Le Blue Diamond van 't Ruytershof) haar de derde plaats opleverde. 

Thomas Leemans onklopbaar op zaterdag

Op zaterdag schoot Thomas Leemans dubbel de hoofdvogel af in de 1.30m hoofdrubriek. Met Petrouska Dm Z (v. Peppermill) kwam de ruiter op één. Alsof dat nog niet genoeg was nam hij ook de tweede plaats in beslag na een foutloze ronde op Lou van O.l.v. Hove (v. Quinn vd Heffinck). Het podium werd afgesloten door Stefan De Pauw en Nairobi van Kojakhoeve Z (v. Nabab de Reve. Yana Jansegers bleef dubbel nul op Gavaronne vh Nederhof (v. Darco). 

Over 1.20m won Jean-Christophe De Grande. Op Natan van de Vossestaart (v. Numero Uno) bleef hij net geen drie seconden voor op Fleur Goorden. De amazone werd tweede op Babyspice (v. Big Star Jr K Z). Voor Catho Van Dooren en Artist vd Withoeve Z (v. Asca Z) was er de derde plaats. 

Resultaten




Foto ©: HGVBB