Fleur Goorden gekroond tot winnares in HGVBB Beker voor amazones

Fleur Goorden gekroond tot winnares in HGVBB Beker voor amazones
Een spannend weekend voor de amazones binnen de HGVBB stond afgelopen weekend voor de deur. In de kwalificatie voor Beker voor Amazones kwam Fleur Goorden als beste uit de bus en wat later won diezelfde amazone ook de finale. 

Fleur Goorden heerste in de 1.30m Beker voor Amazones-competitie met haar merrie Babyspice (Big Star Jr K Z). Ze lieten tweemaal een foutloze ronde zien en wonnen uiteindelijk met een tijd van 54,27s. Op de tweede plaats volgde Anne Cuyt met haar merrie Noukie Van De Start Z (Nonstop). Ze leverden een foutloze rit af in 55.96 seconden en eindigden daarmee op twee. De derde plaats was voor Pia De Neys met Pelee van de Meyl (Chatman). Hun foutloze ronde in 56.65 seconden versterkte hun positie in de ranglijst en bracht hen op drie. Soetkin Van Dessel was met Pamela van t Bosveld (v. Tangelo van de Zuuthoeve) over de ganse lijn op geen fout te betrappen en werd beloond met de vierde plaats. Laurien Willems bleef in het zadel van Gotye t van de Pullewouwe (v. Tonixe) als laatste van al het hout af en werd vijfde.

In de 'Masters' categorie lieten de mannelijke ruiters hun kracht zien. Bert Panneels kwam als winnaar uit de bus met Nicodemus Van Het Blondveld (Vagabond De La Pomme). Annelies Van Gestel zorgde met Pepito De Laubry (Denzel Van T Meulehof) voor de girlpower en werd tweede. Op de derde plaats eindigde Thomas Leemans met Petrouska Dm Z (Peppermill). Het duo liet ondanks hun razendsnelle ronde vier strafpunten noteren. Gilles Dunon dong eveneens tot op het laatste mee voor goud maar werd vierde op Zara De Poteau Z (v. Zirocco Blue).

Eva Verdoodt had in de Proef 1.20m met Kashmire van t Keikelhof (Beaulieu's Think Big) een succesvolle rit en won. Mathias Goovaerts nam met Q el Torrea Van Essene (El Torreo De Muze) de tweede plaats voor zijn rekening. Op drie volgde Bunoit Moeskops in het zadel van Oakingham Francessca (Action-Breaker).

In de Proef 1.10m Pony-categorie liet Pheline Vroninks een geweldige prestatie zien met haar merrie Saga Van Prinseveld (Oosterbroeck Francois. Ze wisten de hindernissen foutloos te overwinnen in 40.26 seconden, wat hen de eerste plaats opleverde. Op de tweede plaats stond Lars De Roo met Joly s Gloria (Riddersholm Salem). Ze voltooiden het parcours zonder fouten in 40.61 seconden.Marie Delen behaalde de derde plaats op Nobel van de Goorhoeve (Principal Dream vd Delthoeve). Het duo noteerde vier strafpunten en voltooide het parcours in 59.44 seconden.

Louise De Vlieger ging er met de overwinning vandoor in de Proef 1m Pony met Une Etoile (Wayland Red Pepper). Voor Jitske Van den Eynde was er in het zadel van Joly s Neymar (Riddersholm Salem) de tweede plaats. Lars De Roo behaalde de derde plaats met Joly s Gloria (Riddersholm Salem).


Alle resultaten


F ©: HGVBB