Henk Clabots houdt Eline Lopes achter zich in Sint-Joris Alken

Henk Clabots houdt Eline Lopes achter zich in Sint-Joris Alken

Henk Clabots heeft in Sint-Joris Alken de hoofdprijs opgeëist en liet daarbij zijn partner Eline Lopes achter zich. 

Het 1.20m hoge parcours werd over twee fasen op chrono afgewerkt. Clabots had de Cicero Z nakomeling Just A Lonely Boy Stuyvernberghof gezadeld voor deze uitdaging en werkte met een tijd van 26,57s zonder fouten af. Eline Lopes vulde het podium verder aan. Zo stuurde de amazone de 8-jarige Tindra WP Z (Tangelo vd Zuuthoeve) van fokker Wim Putseys met een tijd van 27,27s naar de tweede plaats en leverde 27,30s op de chrono haar de derde plaats op met Vi Fort Z (Vigo d'Arsouilles). 

Kim Nullens en Nashville van het Schaeck (Zirocco Blue) zagen we terug op vier voor Marth Vanrusselt en de Thunder vd Zuuthoeve dochter Nikita. 

In de Cavalor Cup kon Lopes zich eveneens een weg naar de top drie banen en werd op de rug van Tindra WP Z ook hier tweede. Enkel Lisa Ceunen was met Cabriz van het Ringboomhof Z (Calvados Z) sneller en won. Gregory Vos vulde de top drie aan met de 7-jarige Ramira van de Dornehoeve (Andiamo).

Florence Geenen zegeviert bij de Pony's

Op zondag won Florence Geenen de 1m ponyproef met Romeo van Begeveld (Vedet van de Vondelhoeve). Free Leen bracht de 7-jarige Magic (Kyoto B.R.) naar de tweede plaats. Op drie kwam Emmy Briers in het zadel van Qualinka F Van het Juxschot (Kantje's Fahran). 

Resultaten