Liezel Everars vervult favorietenrol op BK Pony's met glans

Liezel Everars vervult favorietenrol op BK Pony's met glans

Nadat de eerste Belgisch Kampioene gekroond werd bij de Children zit het Kampioenschap er ook voor de Ponyruiters op! Liezel Everars kwam als favoriet naar Lier en werd na drie dagen bekroond als Belgisch Kampioene 2023! 

Everars domineerde drie dagen lang de proeven voor de ponyruiters. Op dag één reed de amazone met Fs Capelli de Niro (v. FS Champion de Luxe) naar een overtuigende overwinning met 5% voorsprong op de concurrentie. Ook op dag twee, in de Individual Test scoorde het duo ruim 3% meer dan de anderen. In de Finale Freestyle proef werd het iets spannender maar was de jury het opnieuw unaniem eens - Liezel Everars stond nog een laatste keer op één. De jonge amazone werd met een totaal van 229,629 Belgisch Kampioene bij de Pony's!

Anna Peeters zorgde voor de meeste tegenstand en reed elke keer knap naar de tweede plaats met Balotelli 2 (v. Benetton S). Peeters besloot haar kampioenschap met een score van 218,325% Vice-Kampioen! Sophia Leo reed naar een derde en vierde plaats en werd in de finale ook vierde. Haar puntentotaal met Biebosschen Dolino EC (v. Dating At) was goed voor het brons op dit BK in Lier, zij sloten af met 212,367.

Volledige uitslag