Evelyne Dieltjens kroont zich tot Belgisch kampioene bij de Children

Evelyne Dieltjens kroont zich tot Belgisch kampioene bij de Children

Een nek-aan-nek-race tussen de drie jonge amazones in het Belgisch Kampioenschap voor Children had Evelyne Dieltjens als uiteindelijke winnares en nieuw Belgisch kampioene!

In Lier kwamen drie amazones aan de start op het BK Children. Annaëlle Bulteau reed met de zesjarige Rumba Dance de Tilia (v. Diamond Hit) op donderdag en vrijdag mee op het kampioenschap. Zowel in de Preliminary Test als de Team Test was het duo goed voor brons. Zij besloten hun kampioenschap met een totaal van 115,922. 

Leontine Lemmens had Erpedo vd Performing Stables (v. Obelisk) meegenomen naar het Azelhof. De al negentienjarige ruin legde een knap parcours af verdeeld over de drie dagen. Op dag één, in de Preliminary Test, was Lemmens met Erpedo goed voor 70,125%, amper 0,054% minder dan de winnende score. Het duo kon elke dag een knappe proef afleggen, wat hen na drie spannende dagen uiteindelijk de titel van Vice-Belgisch Kampioen opleverde! Lemmens reed naar een totale score van 203,040. 

Het kampioenschap werd gedomineerd door Dieltjens en Bonaire van de Mottelhoeve (v. Landadel). De maar liefst 22-jarige ruin zette de ene dag na de andere verbluffende resultaten neer. Op dag één startte het paar nog bescheiden en namen ze nipt de overwinning op hen, maar op dag twee trokken ze alle registers open en wonnen met een 10% voorsprong! In de finale was het dan echter opnieuw spannend en kwam het op ongeveer een halve procent aan wie de Finale Test won. De titel van Belgisch Kampioen werd hen toegekend na een totaalscore van 213,233 bij elkaar gereden te hebben.

Proficiat aan de kersverse kampioene en aan de geduchte medekandidaten!

Uitslag