Leonie Peeters en Godlike van de Kapel op één in Grote Prijs-kwalificatie Oliva

Leonie Peeters en Godlike van de Kapel op één in Grote Prijs-kwalificatie Oliva

Op het einde van de Silver 1.35m Grote Prijs-kwalificatie in Oliva weerklonk de Brabançonne dankzij Leonie Peeters en Godlike van de Kapel.

Het 1.35m hoge parcours werd in twee fasen afgewerkt. Peeters stuurde de sBs merrie van Balthazar Vp Wisbecq uit de fokkerij van de familie Van den Bergh in 25,20s foutloos de tweede fase door en naar de winst. Met 26,25s op de klok achtervolgde Karoline Sloth Kjær met Billy Bud (Cevin Z) op twee. De Noorse Ingrid Sandhei Bjoerklund en Staedtebahn's Cornwell (Cornet Obolensky) besloten met 26,32s op drie. 

Andres Vereecke rondde de top tien af in het zadel van Baya de Riverland. De 8-jarige dochter van Bresil de Riverland uit de stallen van Mickael Varliaud finishte in 27,77s. De Familie Van Gelder hun fokproduct, Evoila Kvg Z (Edjaz van t Merelsnest) sprong met Benjamin Saurugg naar veertien. Voor de BWP merrie Queen Verdi (Verdi) was er de zestiende plaats en de 9-jarige Pasionelle Vd Witte Driesendijk (El Torreo de Muze, fokker: De Cock - Vermeylen) kwam op 21 te staan. 

Resultaten

Bij de vijfjarigen zorgde Charlotte Tournay voor het Belgisch kleur en bracht de Emerald van 't Ruytershof-hengst Jazzy de Liam naar negen. Opnieuw op het podium stond Mr Co-K van Kattenheye Z (Mr Uno-K van't Kattenheye). 

De dag startte met een tiende plaats voor Benny Naessens en de 8-jarige Gatsy du Tillard (President) in de Gold 1.30m rubriek en ook Andres Vereecke nam een vlotte start op Coconut van Paemel Z (Cicero Z) en werd elfde in dezelfde rubriek. 


F. ©: 1clicphoto