Laura Stotzem scoort met nipte Grand Prix winst in Wuustwezel

Laura Stotzem scoort met nipte Grand Prix winst in Wuustwezel

Op zaterdag won Vincent Bourguignon de Gold hoofdrubriek, op zondag moest de springruiter, Laura Stotzem voor zich dulden in de 1.45m Grote Prijs. Tien ruiters kwalificeerden zich voor de herkansing. De snelste foutloze chrono kwam op naam van Laura Stotzem met Guitlermo (Tangelo vd Zuuthoeve x Upgrade).

Op ongeveer een tiende van een seconde volgde Bourguignon met Cascabel (Cassini I x Diamant, fokker: Perez lopez Jorge). Ook Davy Lannoo hield de chrono onder de 38 seconden. Lannoo vervolledigde het podium in het zadel van Jolie van De Bekemolen (Ugano Sitte x Conan Z, fokker Jozef Verroken).

Samen met de 12-jarige merrie bleef Lannoo voor op Brent Gaublomme met onder het zadel Lionel van Equinta (Edjaz van 't Merelsnest). Julie De Pelsmaeker werkte de top vijf af met Christophe Vanderhasselt's voormalige Edel-Vitseroel (Diamannt de Semilly).

Keymis en Norris winnen

Eerder won Kim Keymis de 1.35m proef in het zadel van Dilajo oh Z (Dicasi O.H.). Keymis won met de 7-jarige ruin voor Hans Van Laer met Jackson Van t Laerhof (Quasimodo Vd Molendreef). Op de derde trede van het podium strandde Pieter Van den Bergh met Happyness Van De Kapel (Bentley Van de Kapel).

De eerste zege van de dag kwam op naam van Killian Norris en O Neill Van T Heike (Hunter's Scendix). De Ier verwees Elise en Yari Van Den Branden naar de tweede en derde plaats. Elise volgde met Loreen Van t Ruytershof Z (Levisto Z) terwijl Yari de derde trede innam met Ohara (Action-Breaker).

Uitslagen