Kyle Cuypers wint 1.20m in Sint-Joris Alken

Kyle Cuypers wint 1.20m in Sint-Joris Alken

Op zaterdag werd in Sint-Joris Alken voor de KR gereden. In het 1.20m op zaterdag was Kyle Cuypers de winnaar. 

Cuypers reed Mystic Lady van t Buxushof (V. Toulon) naar een eerste plaats. Ze lieten met maar liefst ruim 4 seconden Aurelia Guisson achter hen. Zij kon rekenen op Toronto vh Legitahof Z (V. Toulon) om naar een tweede plaats te rijden. Op drie kwam Jorne Jans met Liberty (V. Game-Boy D10). Zij moesten hun derde plek wel delen met Alexander Liefsoens en Kannika CL Z (V. Kannan). Top 5 werd besloten met Lars Demeersman en Lambick van de Vlindervallei (V. Elvis ter Putte). 

In de 1.05m ging de overwinning naar Stefanie Grootjans en Nechama Van De Pertjeshoeve (V. Cumthago C). Tweede plaats was voor Marie Cremers met Corbello de Marlou Z (V. Couterro) en plaats drie ging uiteindelijk naar Frank Coopmans en Kannan's Girl vd Watertoren (V. Kannan). 

Op zondag werden de jonge paarden van stal gehaald. In de manche voor 4-jaarse kon Dries Schreurs Tiger Lily van t Coseveld Z (V. Tsar Hero) het dichtst houden op de ideale tijd. Alexander Liefsoens kon in deze rubriek naar een tweede plaats rijden, deze keer met Emperor Cl Z (V. Emerald). Plaats drie werd ingevuld door Wesley Carmans samen met Starlight (V. Diamant de Semilly). 

Voor de 5-jaarse paarden werd er gereden in 2 fasen zonder chrono. Iets meer dan de helft van de combinaties kon 2 foutloze fasen rondrijden. 

Bij de 6-jaarse werd de chrono opnieuw ingesteld. Carmans eindigde opnieuw in de top 3, meer zelfs: hij kon met Quo Vadis van de Brouwershoeve (V. Golden Boy) een eerste plaats behalen. Joris Geenen en Arezzo van het Simsehof Z (V. Asca Z) hun tijd was goed voor een tweede plaats. Kyle Cuypers besloot de top 3 met Quadro van t Buxushof (V. Elvis ter Putte). 

Er werd nog op een hoogte van 1.15m ook gestreden voor de overwinning. Deze ging naar Nina Geerlings en Kay-Lin (V. Quantofino). Op twee volgde Jolien Vanaenrode samen met Cerona Z (V. Cero). Plaats drie was voor Marie Cremers en Karanka (V. Cidane). 

Klik hier voor alle resultaten