Pues snelde er met Lalluccia T (V. Calluccio) in 34,68 over de finish. Daarmee verwees hij Yannick De Bie en Frivole naar een tweede plaats. Op drie volgde Niels Verwerft met Mallika Van De Neerheide (V. Emerald van t Ruytershof). Plaats vier was voor Jeroen Geerts en Japrilli VH (V. Echo van t Spieveld). Tinne Van Opdorp behaalde met Quasina III St Ghyvan Z (V. Quidam de Revel) de vijfde plaats. 

De zondag werd er afgesloten met de 1.15m proef. Ook daarin was Pues succesvol. Deze keer zadelde hij Whitney (V. Osmium) op om de overwinning binnen te halen. Deze moesten ze wel delen met Paul Scheirs en Midnight Sugar (V. Vigo D Arsouilles), die de tweede fase even snel aflegden. Plaats drie ging naar Paulien Hertleer en Hot Stuff (V. Winningmood van de Arenberg). Verder kon Paul Scheirs de top 5 volledig op zijn naam zetten en behaalde zowel de vierde als de vijfde plaats. 

Op zaterdag was er eveneens een 1.25m rubriek in een 2 fasen special. Daarin nam Lise Renders de overwinning. Dat deed ze met Justifeuer G&W (V. Quickfeuer van Koekshof). Op plaats 2 kwam Nico Van Der Plaetsen. Hij reed er My Secret of Usie (V. Emerald van t Ruytershof) als tweedesnelste over de finish. De top 3 werd afgesloten met Dimitry Van Looveren en Olympia. 

Voorafgaand werd de 1.15m er verreden. Naomi Vaes kon Cathina K Z (V. Catoki) naar de overwinning rijden. Zij hielden Kirsten Rombouts en Electra SKR Z (V. El Salvador) achter zich op de tweede plaats. Ook nog op het podium stond Hanne Mertens samen met Jessy Belle De Muze (V. Denzel van t Meulenhof). 

Eerder de vrijdag was er eveneens van alles te doen. Zo was er de 1.25m in 2 fases op chrono. Steve Auwers was er met Extreme M (V. Vaillaint) te sterk voor de rest en eindigde op de eerste plaats. Evi Peeters volgde op twee met Nirvana Van Het Heikanthof (V. Emerald N.O.P.). Shirley Maes vervolledigde de top drie samen met Guantanamo van de Steenbeek (V. Flamenco desemilly 93056303t). 

Voor de pony's stond er een 1.10m proef gepland. Jos Van De Mierop bleef als enigste dubbel foutloos en nam zo met Krato van Orchids (V. Kanshebber) de eerste plaats voor zijn rekening. Op twee kwam Lieselot Kooremans en Zion, plaats drie was voor Ine Van Hoeck en Orchid's Talia (V. Kanshebber). 

In de rubrieken voor de jonge paarden konden bij de 4-jaarse slechts 2 combinaties een foutloze ronde afleggen. Neal Vanderwegen en El Cid Z (V. El Barone) deden dat het snelst, Jan Stoffelen en Salyska Ab (V. El Barone 111 Z) namen plaats twee in. 

Bij de 5-jaarse kon Vanderwegen opnieuw een goede zaak doen. Hij eindigde met Rocky Blue van de Heikenshoeve (V. Le Blue Diamond van t Ruytershof) naar het zilver. Goud werd gewonnen door Axelle Druyts-Hens en Tinto De Nuit Z (V. Tangelo VD Zuuthoeve). Brons ging naar Laurent Nuyens en Abba Z (V. Aganix du Seigneur Z).

Ook bekende namen in de rubriek 6-jaarse paarden. Kirsten Rombouts wist er met Armani VGW Z (V. Aktion Pur Z) de overwinning mee naar huis te nemen. Het duo kon ruim 4 seconden voorblijven op hun achtervolgers, Hanne Mertens en Cabernet di fer Z (V. Cicero Z). Zij waren dan weer 2 seconden sneller dan Bliss Nys en Keenly Hope du Bois Bourdon. Enkel deze top drie kon de 2 fasen foutloos afwerken. 

Klik hier voor alle resultaten

F. © Louis Pues - Jumping Brecht