Kris Christiaens en Kobe Hendrix klasse apart bij jonge paarden in Bocholt

Kris Christiaens en Kobe Hendrix klasse apart bij jonge paarden in Bocholt

Terwijl Jan Vermeiren en Thibault Philippaerts uitblonken in de Masters en Grand Prix wisten Kris Christiaens en Kobe Hendrix zich opvallen in de rubrieken voor jonge springpaarden.

In de rubriek voor zevenjarigen snelde Kris Christiaens met Quaparrezo Z (Arezzo VDL) naar de winst. Het duo wist in deze proef de lokale springruiter, Johnny Stevens met Quinta (Elvis ter Putte) achter zich te laten. Het podium werd foutloos afgewerkt door Mart Sander Aarma met Quebec van de Rozenberg (Mosito vh Hellehof).

Net buiten het podium strandde Kris Christiaens eveneens op de vierde plaats. In het zadel van Quintero Z (Quickly de Kreisker) bleef hij Julien Denayer met Quantor voor.

Bij de zesjarigen hield Kobe Hendrix met Reality Miltoo (Quasimodo vd Molendreef) de concurrentie achter zich. Het duo bleef net geen vier seconden voor op Jan Vlemmix met Castello van de Fruitkorf (Casallo Z). Hermano Marin vervolledigde de top drie met Herriot Z (Hemerald).

Net buiten het podium volgde Kris Christiaens met Amour van 't Gebergte (Aganix du Seigneur), voor Karen Crauwels met La Belle Fleur (Le Blue Diamond van 't Ruytershof).

F. © Rijhal de Damburg/ Dimitri G.