Jan Vermeiren en Thibault Philippaerts regeren bij Rijhal de Damburg

Jan Vermeiren en Thibault Philippaerts regeren bij Rijhal de Damburg

Maar liefst één week stond de paardensport centraal bij Rijhal de Damburg. Afgelopen weekend was het hoogtepunt van de week lang paardensport, de Master competitie. Daarin werd het spannend met drie foutloze combinaties. De snelste was uiteindelijk Jan Vermeiren en Oakley van Dorperheide. Op zondag won Thibault Philippaerts de Grote Prijs!

Samen met de negenjarige zoon van Elvis ter Putte bleef Vermeiren ruim twee seconden voor op Limburger, Jens Vandenberk met Angelica Augustsson haar voormalige Fire Loops. De Noorse amazone, Cecile Hatteland vervolledigde het podium in deze Masters rubriek. 

Thibault Philippaerts heer en meester

In de nationale Grand Prix bleek er geen houden aan 'Talent van het jaar' Thibault Philippaerts met Pompidou vh Kuilenhof (Kannan). Vier combinaties wisten een dubbel foutloze omloop te rijden in deze Grand Prix. Philippaerts en de achtjarige Kannan-zoon bleve daarbij nipt voor op Santiago Diaz en Jens Vandenberk met Entourage 111 .

Net buiten het podium strandde Jenny Krogsaeter (Delpi) op de vierde plaats terwijl Yves Awouters de top vijf afwerkte op de rug van Nacho.