Koen Vereecke blaast alles en iedereen omver in loodzware Longines Grote Prijs van Sopot

Koen Vereecke blaast alles en iedereen omver in loodzware Longines Grote Prijs van Sopot

Een héél erg impressionante prestatie van Koen Vereecke in de Longines Grote Prijs van het Poolse Sopot! De Belg was één van de twee (!) foutloze combinaties in een rubriek waar er ruim veertig aan de start kwamen. Lector van den Bisschop en de 54-jarige ruiter deden opnieuw waar ze het best in zijn. 

Als 37ste van de in totaal 42 combinaties was het de beurt aan Koen Vereecke om z'n geluk op de proef te stellen in deze 1.60m hoofdrubriek. Slechts vier andere ruiters hadden al een foutloze omloop achter de rug, want het parcours stuurde menig ruiter en paard in de fout. Vereecke rekende op Lector van den Bisschop (v. Bamako de Muze) om daar vijf van te maken. De twaalfjarige BWP hengst deed wat van hem verwacht werd en finishte foutloos mét de snelste tijd! 

Dertien ruiters mochten terugkeren voor de tweede ronde, met alle Belgische druk op Vereecke's schouders. Daarnaast zagen we nog twee Belgische paarden in de lijst terugkomen. Bryan Balsiger was opnieuw van de partij met de Zangersheide merrie Chelsea Z (v. Chellano Alpha Z) en ook de Zangersheide Elton van het Exelhof Z (v. Elvis ter Putte) kwam onder Mariano Ossa aan de start. 

In de tweede ronde beet Emanuele Gaudiano (ITA) de spits af in het zadel van Crack Balou (v. Balou du Reventon). Het paar tikte opnieuw een balk uit de lepels en ook de volgende combinaties gingen in de fout. De Argentijnse Mariano Ossa bracht het er met de Zangersheide ruin in de helft van deze ronde het het beste vanaf en had enkel een totaal van drie tijdsfouten gekregen. Gerrit Nieberg (GER) was de eerste van de vijf eerste foutlozen die aan de bak kwam met Blues d'Aveline CH (v. Baloussini). Zij legden de lat meteen hoog met een foutloze ronde in een tijd van 50,03s. 

Vereecke mocht als allerlaatste aantreden in deze barrage. Met enkel Nieberg (GER) die een nulscore op het bord had staan, was foutloos blijven al voldoende om een podiumplaats af te dwingen. Daar nam de Belgische ruiter echter geen genoegen mee en spoorde Lector van den Bisschop aan om én foutloos te blijven én een seconde sneller over de finish te komen! 

Resultaten

F.©: CSIO Sopot


  1. Koen Vereecke (BEL) - Lector van den Bisschop (v. Bamako de Muze)
  2. Gerrit Nieberg (GER) - Blues d'Aveline CH (v. Baloussini)
  3. Mariano Ossa (ARG) - Elton van het Exelhof Z (v. Elvis ter Putte)
  4. Elian Baumann (SUI) - Little Lumpi E (v. Lordanos)
  5. Bryan Balsiger (SUI) - Chelsea Z (v. Chellano Alpha Z)