Kelly Dhondt regeert op één en twee in klasse Z van Veldegem-Ruddervoorde

Kelly Dhondt regeert op één en twee in klasse Z van Veldegem-Ruddervoorde

De eerste indoor voor de West-Vlaamse LRV-ruiters was afgelopen weekend een feit. De rijvereniging van Veldegem-Ruddervoorde mocht de spits afbijten als inrichtende organisatie. In de klasse Zwaar was er geen houden aan Kelly Dhondt, die de twee ereplaatsen op naam schreef. 

De klasse Zwaar begint wederom een goed gevulde rubriek te worden bij de West-Vlamingen met veertien startende combinaties. Drie van hen slaagden erin dubbel foutloos af te werken. Kelly Dhondt kwam als eerste aan de bak met Mylady van den Doorn. Met de dochter van Cooper vd Heffinck werkte de amazone uit Oedelem-Beernem foutloos af in een tijd van 38,20s. Haar tweede troef, Marielle de Vauxelles (Va-Vite) van fokker René Loeys, bleef ook van al het hout af en stopte de klok op 39,04s. Equteam-amazone Jolien Demeyer (Wingene) was de derde en laatste om haar vertrouwde Grande-J (Clinton) zonder fouten te begeleiden in 42,28s en werd derde. Op vier kwam Matthias Vancouillie (Veldegem-Ruddervoorde) met Ideefix van de Vancoohoeve (Carembar de Muze). De top vijf werd besloten door Arthur Segaert (Ardooie) met Kaymakli Ter Vlucht (Corland) en ook Youri Vandamme (Lo Reninge) mocht zijn Molly van 't Poezelhof (Iceberg St) door de barrage loodsen. 

De klasse Midden werd gewonnen door Yana Coppillie. De amazone uit Pittem zorgde voor heel wat girlpower in het zadel van Erle Hof Ter Zeedycke (Thunder vd Zuuthoeve) en werkte het 1.20m hoge parcours als énige foutloos af en trok daarbij ook het ganse register open voor een snelle tijd, als laatste combinatie aan de start. Fien Lannoye (Lo Reninge) bracht Zidan LVP Z (Zurich) na de barrage naar de tweede plaats en Ella Willaert (Brugge) werkte met So Gold van de Viking Z (Solid Gold Z) de top drie af. 

Jonas Boone (Middelkerke) hield in de klasse Licht de amazones van het hoogste schavot en zegevierde met Aimee II Z (Arezzo VDL). Met bijna zes seconden verschil hield het duo Auri Callewaert (Ardooie) achter hen op twee. Nog eens drie seconden verschil bracht Astrid Noppe (Tielt) met Rose Stormwind (Contador) naar de derde plaats. Enkel deze top drie werkte dubbel foutloos af. 

De klasse Beginnelingen werd gewonnen door Lies Rosseel (Brugge) met Brisa. 

Resultaten