Kaat Pluymers zorgt voor girlpower in Kampioenschap KR

Kaat Pluymers zorgt voor girlpower in Kampioenschap KR

Op de pistes van Kattevenia in Genk verzamelden onder een stralend weekendzonnetje de ruiters van de Kempische Regionale. Hoewel op vrijdag de rubrieken werden geannuleerd, kon er in het weekend toch nog gesprongen worden. In het Kampioenschap zette Kaat Pluymers zich op één. 

Het kampioenschap werd verreden over een hoogte van 1.20m. Pluymers bleef over de ganse lijn foutloos in het zadel van Cheyenne vd Berkenen Z (v. Cadence van 't Gelutt Z). De amazone liet haar mannelijke tegenstand in het stof bijten en won dit Kampioenschap met ruime voorsprong. Voor Sam Van Vlierberghe was er met de negenjarige Oluna (v. Nabab de Reve) de tweede plaats nadat ook zij geen enkele fout maakten. Jordy Clauw kon rekenen op Hanukkah Gravelotte (v. Arko III) om telkens snelle rondes af te leveren en werd derde. Op vier stond Luc Peeters met Elmo Z (v. Emerald) voor Valerie Clauw en Hovette. 

Over 1.15m hoogte zegevierde Leander Jackers met  de achtjarige Flicka Derick (v. Contendro I). Zij hadden net geen seconde voorsprong op Tony Gerits en de zevenjarige Karacouche (v. Wunderboy van de Zuuthoeve) die tweede werden. De top drie werd besloten door Dorien Stevens op Luna vh Yzeren Lindehof (v. Heros vh Ijzeren Lindenhof). 

Dorien Christiaens schreef met de achtjarige Pagadder van t Binnenhof (v. Bisquet Balou vd Mispelaere) de 1.05m-rubriek op naam. Timmy Wevers vulde de tweede plaats in op Kato v Ter Nieuwbeke (v. Breemeersen Crescendo) voor Zoe Anteunis en Charly vd Verbindingshoeve Z (v. Calais Z). 

Annabel Moors wint hoogste ponyrubriek

Over 1m was Annabel Moors de beste in het zadel van Fientje-Een. De jonge amazone was nipt sneller dan Luna Peeters met Gremashof Jamilah. Ook Lenthe Willems zorgde mee voor een spannende strijd op Calvaro en werd derde. Florence Geenen was de snelste op Melodie van de Vondelhoeve maar kwam met vier strafpunten op vier. 

Geenen was met Melodie dan wel weer de beste in de 90cm proef, het duo won met ruim twee seconden voorsprong. Margot Wouters stuurde Panache vd Noorwateringshoeve naar het zilver terwijl Leni Bleux het brons omgehangen kreeg op Eikenhorst's Milan. 

Alle resultaten