Gregory Wathelet blinkt uit in 5* hoofdrubriek La Baule

Gregory Wathelet blinkt uit in 5* hoofdrubriek La Baule

Vanmorgen was het nog Jérôme Guery die de Belgische driekleur in de kijker zette, maar in de hoofdrubriek sprong Gregory Wathelet naar het beste resultaat! In de 1.50m hoofdrubriek eiste hij z'n plaats in de top vijf op. 

Wathelet kwam als dertiende van de 61 deelnemers aan de start en had Ace of Hearts onder het zadel, een dertienjarige ruin van Aliandro B. Het duo zette hun tijd op een scherpe 65,25 seconden en was zo goed voor de vijfde plaats. Naast Wathelet schitterden ook Olivier Philippaerts en Wilm Vermeir in deze rubriek. Philippaerts sprong in het zadel van Le Blue Diamond van 't Ruytershof (v. Plot Blue) foutloos naar de veertiende plaats. DM Jacqmotte (v. Toulon) werd door Vermeir zonder foutloos doorheen het 1.50m hoge parcours geleid en kwam op zeventien te staan. 

Met slechts één honderdste verschil bleef de Ier Cian O'Connor met Checkter (v. Cellestial) voor op Wathelet. De strijd om de podiumplaatsen was een bikkelharde. Op drie zagen we een andere Ierse combinatie: Max Wachman en Quintini (v. Quintender 2). Zij moesten met twee honderdsten de Franse Nicolas Delmotte voor hen dulden, in het zadel van de BWP'er Ilex VP (v. Diamant de Semilly). 

De snelste tijd werd gereden door Marcus Westergren en de Zangersheide merrie Fellaini de Liebri Z, een dochter van Faustino de Tili.


Resultaten


Foto©: Desert International Horse Park