GP-zege voor Lucien De Wachter bij HGVBB

GP-zege voor Lucien De Wachter bij HGVBB

Naast het Kampioenschap voor de U25 werd ook de reguliere competitie van de HGVBB gereden, waar op zaterdag de Grote Prijs op naam van Lucien De Wachter kwam. 

In het zadel van G Star Z (v. Cidane) reed De Wachter vlekkeloos richting de barrage, waar het duo uiteindelijk ook voor de snelste tijd kon zorgen. Steven Vermeir moest met een nipt verschil genoegen nemen met de tweede plaats voor Magnum van het Steentje (v. Plot Blue). Daarnaast had Vermeir ook Ilay in de barrage, waar hij met vier strafpunten op de vierde plaats kwam. Glenn Van Riet was de laatste die dubbel foutloos kon afsluiten en werd derde op Look at me Van t Herders Hof (v. Toulon). Lieve Tuerlinckx reed op Aquila van de Bergvijverhoeve (v. Chatman) naar de vijfde plaats.

De kleine Grote Prijs die eveneens telde als Troosting voor de U25-ruiters werd gewonnen door Mirthe Naets. Op de rug van Olivia JW (v. Jenson van t Meulenhof) was zij de snelste. Lynn Lemaire was ook snel en werd tweede met Melody van T Bosveld (v. Edjaz van t Merelsnest). Met ruim een seconde verschil volgde Alice Detraux met Gediwi de la Plume Coq (v. Albatros du Pachis) op drie. Lars Van Rossem stuurde Little Star d Ysenbeeck Z (v. Le Diamant Horta) naar vier en bleef voor op Sam Luyten met Je Suis un Fortuna (v. Comfortuna).

Elisha De Vos onklopbaar in 1.20m rubriek powered by Equnews & Vitaminalia

Elisha De Vos had Jonker van Sombeke gezadeld voor de 1.20m hoofdrubriek op vrijdag. Het duo was ruim vier(!) seconden sneller dan de concurrentie en was de ongenaakbare winnaar. Sam Luyten volgde op de tweede plaats met Qiara van de Padenborre (v. Iron Man van de Padenborre), zij hadden op hun beurt anderhalve seconde voorsprong op Amber Verheyen en Linotte vd Vogelzang (v. Cassanova) die derde werden. Geoffrey Cobbaut nam zowel plaats vier als vijf voor zijn rekening, met respectievelijk Gem T Z (Et) (v. Gemini) en Casallito (v. Casall). 

Noah Tondeur veroverde zowel het goud als het brons in de 1m-rubriek. De winnende ronde werd gereden met Aagje de Bioagrico (v. Corland), Only Be Good (v. Kannan) zorgde voor het zilver. Maurine Levy werd in het zadel van Enya de La Pomme (v. Clapton 7) derde. 

Jelle Limbourg schittert bij jonge paarden

In de rubriek voor zesjarige paarden, powered by LJ Leathers, kon Jelle Limbourg de Zangersheide merrie Jazira Van Paemel Z (v. Jaguar van Paemel) naar de overwinning begeleiden. Maar dat was niet de enigste troef die Limbourg achter de hand had. In het zadel van Fiesta van Paemel (v. For Pleasure) werd hij nog eens derde, Kahlua van Paemel Z (v. Kannan) bezorgde hem daarnaast ook de vierde plaats. Lucien De Wachter hield Limbourg van de zilveren medaille en nam die zelf voor z'n rekening met Ricco van het Eksterhof (v. Cascall). 

Nomi Agneessens zegeviert in hoogste ponyrubriek

Bij de pony's was de hoogste proef over 1m. Daar hield Nomi Agneessens Joke van t Hollandhof nipt voor op Louise De Clerck met Milo DJ (v. Ahorn's Marengo). Slechts negen honderdsten maakten het verschil tussen de twee uit. Niels Van Rossem besloot het podium met Tesla van het Klavertje (v. Ulk D'Ete). Op vier zagen we Hanne Roesems met Sparkling Sunny Holiday (v. Orchid's Sunny II) voor Fien Jans met Karday van Orchid's. 

Alle uitslagen