GP-winst voor Mirthe Raymaekers bij KR Sint-Truiden

GP-winst voor Mirthe Raymaekers bij KR Sint-Truiden

De Kempische Regionale verzamelde afgelopen weekend bij Stal Gravenhof in Sint-Truiden. Op zondag werd de Grote Prijs op naam gezet door Mirthe Raymaekers en haar Caramel V.d. Dresseling. 

Op de dertienjarige dochter van Pablo Van Berkenbroek kon Raymaekers als één van de zes een startplaats voor de barrage veroveren. Een foutloze rit in een tijd van 41,91s leverde hen de winst op. Ook Rouin Souvereyns hield het foutloos op Neverland Z (v. Numero Uno) en werd met een tijd van 42,44s tweede. De derde en laatste nulronde kwam van Sander Geenen en Lover Boy (v. Thunder van de Zuuthoeve) en werd beloond met brons. Henk Clabots zorgde voor een blitse tijd op Just A Lonely Boy Stuyvenberghof (v. Cicero Z) en kwam in 39,25s over de finish maar bekocht die snelheid met een springfout. Lisa Ceunen besloot de top vijf met Billy Boy W Z (v. Bentley van de Heffinck).

In de Kleine Grote Prijs had Clabots meer geluk en sprong op elf finalisten naar de derde plaats in het zadel van de zevenjarige Tulaia WP Z (v. Toulon). De overwinning was voor een razendsnelle Shirley Leclaire. Op Emanuele (v. Verdi) was de amazone net geen drie seconden sneller. Karen Josse stuurde Incredible (v. Tyson) naar de tweede plaats.

Wesley Carmans is de beste op zaterdag

Een dag eerder was het Wesley Carmans die de overwinning boekte in de 1.20m hoofdrubriek met de nog maar vijfjarige Starlight (v. Diamant de Semilly). William Schuppen stuurde de twee jaar oudere en tevens zelf gefokte Quelle Via van het Voortveld (v. Air Jordan Alpha Z) naar twee. Het brons was voor de achtjarige Amiebelle De Marlou Z (v. Atomic Z) onder Marie Cremers. 

Karen Josse trok dan weer aan het langste eind over 1.15m en won met Incredible. Tony Gerits zagen we terug op twee met Mademoiselle Thucar (v. Thunder van de Zuuthoeve). De top drie werd besloten door Alice Darcis en Andorra S (v. Indoctro).

Alle resultaten


Foto ©: Mirthe Raymaekers