Het zevenjarige fokproduct van Gustaaf Quintelier is een dochter van Kato T Z en werd door Vanthomme naar de snelste tijd gestuurd. Vijf van de twintig deelnemers mochten deelnemen aan de barrage waar het duo won met 35,24s op de klok. Lars Van Rossem werd met een tijd van 36,12s voor Little Star d Ysenbeeck Z (v. Le Diamant Horta) tweede. Bunoit Moeskops vervolledigde het podium op Bologna D Intro Z. De achtjarige dochter van Balou du Rouet klokte de laatste foutloze barrage af op 36,77s. Vicky Van Donck kwam met Chopard Z (v. Carrico) ook aan de start in de barrage en werd vijfde.

Een rubriek eerder won Marie Reygaerts op Gazelle Z (v. Griseldi). Over 1.15m hoogte hielden zij met bijna twee seconden Jelle Limbourg met Katinka Van Paemel Z, een zesjarige dochter van Kannan van de overwinning. Ilse Schrauwen bezette met de eveneens zesjarige Ratina vd Smidshoeve (v. Toulon) de derde plaats. 

Thomas Leemans domineert hoofdrubriek op zaterdag

Met hindernissen op 1.30m hoogte kwam de hoofdrubriek op naam van Thomas Leemans. In combinatie met Petrouska Dm Z (v. Peppermill) won hij met ruim anderhalve seconde verschil. Met Lou Van O.l.v. Hove (v. Quinn vd Heffinck) werd hij ook nog eens vierde. Domien De Swert noteerde met Qadira vh Aegroschot (v. Non Stop) de tweede plaats gevolgd door Steven Vermeir en Magnum van het Steentje (v. Plot Blue) op drie.

Vermeir leidde een rubriek eerder de ereronde op de zevenjarige Quasi Perfect De Regor (v. Vigo d'Arsouilles). Het duo was drie seconden sneller dan Chloë Vereecken die op de zesjarige Remember (v. Udarco van Overis) de tweede plaats innam. De BWP merrie Orage-K van t Kattenheye (v. Canabis Z) kwam onder Mattia Cristiani op drie. 

Alle resultaten