Florian Van Bylen en andere pony kampioenen gehuldigd in Bassevelde

Florian Van Bylen en andere pony kampioenen gehuldigd in Bassevelde

LRV Sint Agatha Bassevelde zette een fantastische organisatie neer met de organisatie van het Nationaal Ponytornooi. De bodem was quasi perfect. De weergoden werkten vrijwillig mee met de vele andere vrijwilligers en het publiek zakte massaal af naar het Oost-Vlaamse Meetjesland. Het Nationaal Ponytornooi in Bassevelde stond voor 200% beleef LRV en spannende / mooie ponysport.

In de hoogste springreeks D-Midden, kregen de toeschouwers een spannende barrage geserveerd. Twaalf combinaties sprongen naar een foutloze omloop, in de barrage bleven er zes foutloos. Emma Van Kerckhoven (LRV Heist op den Berg) zette als eerste starter met Talente van de Groenheuvel een snelle tijd neer en ze bleef bovendien foutloos. Haar tijd prestatie zou alleen nog verbeterd worden door de nieuwe nationale kampioen Florian Van Bylen (LRV Westerlo) met Jerry. Met twintig honderdsten van een seconde om precies te zijn. Thibaud Ebinger (LRV Merchtem) reed naar brons met Melodie Van De Vondelhoeve. Plaats vier gaat naar Chloé De Roo (LRV Merelbeke) met Loeza. V-Clubgenoot Lars De Roo, reed Juul naar plaats vijf. In het stijlrijden gaat het erelint naar Rosie Sillis met Woody Woodpaker. Lore Spis (LRV Sint Lenaarts) pakt zilver met Hermens van ’t Klinkhof. Lars De Roo reed Juul naar brons, voor Thibault De Waele en Emma Van Kerckhoven.

In de klasse C-Midden sprongen drie combinaties naar de barrage. In die barrage stond er geen maat op Vinz De Weerdt (LRV Koningshooikt) en zijn Skybreaker van den Kievit. Hij kwam Remco-gewijs negen seconden sneller over de finish dan zijn eerste achtervolger Elias Matthys (LRV Lo Reninge) met Delfyw Brenhines. Charlotte Van Gysel reed haar Fabelous van de Kruishoeve. Vinz is niet alleen snel, hij kan ook met stijl een parcours afwerken. Dat bewees ook zijn zege in het stijlrijden. Kato De Meyst (LRV Moerzeke) pakte zilver met Raspoetin voor Elias Matthys.

Achttien combinaties in de barrage van de klasse B-Licht. Vijf bleven foutloos. De snelste was Ameline Van Gompel (LRV Zoersel) met haar Ten Ankers Freemanca. Winther Dierckx (LRV Moerzeke) reed naar zilver met Sumba van ’t Neerhof, voor Bo Adriaensen (LRV Rijkevorsel) met Mickey. June Caers (LRV Lichtaart) pakte plaats vier met Queeny van het Rozendaelhof, voor Aurélie Goyvaerts (LRV Koningshooikt) met Choopy. Aurélie en haar trouwe Choopy wonnen ook het stijlrijden. Ze eindigde voor de kampioene van 2022, Louise De Clerck (LRV Merchtem) met Fioco en op plaats drie met Sissi Optima. Megan Heeswijk (LRV Merksplas) en Tous Vents Optimus reed naar plaats vier. Plaats vijf gaat naar Vic Julynne Vermonden (LRV Kallo) met Robbie F.

Alle resultaten

bron: LRV.be / F. © Fotoroyal