Femke De Graaf klasse apart in het Azelhof!

Femke De Graaf klasse apart in het Azelhof!

Deze week staat er internationale springsport centraal in het Azelhof in Lier. Vorige week werd er op hoog niveau nationaal gesprongen in de Gold en Silver League. Op vrijdag son Femke de Graaf de 1.40m hoofdrubriek met de negenjarige Oilily Van t Hellewater (fokker: De Maeyer-Roelants).

Samen met de 9-jarige dochter van Emerald van 't Ruytershof verwees de Oost-Vlaamse amazone, Stijn Testers met de 12-jarige KWPN-ruin, Geronimo (Zambesi TN). De in Nederland- wonende Noorse springruiter, Morten Djupvik volgde in deze rubriek op de derde en vierde plaats.

Djupvik werkte het podium af met Kappuccino (Chacco-Blue) en strandde net buiten het podium in het zadel van Indy (Zirocco Blue). Op de vijfde plaats volgde Johan Wenselaers met de 8-jarige BWP-merrie, Pipa de Yeselo (Bamako de Muze).

Eerder won Aurelie Deloof de 1.30m Gold rubriek met onder het zadel de negenjarige Ito (Marius Claudius). De West-Vlaamse amazone bleef ruim één seconde voor op Xander Van Es en Impuls vd Heffinck (Cooper vd Heffinck). Vader Danny Van Es vervolledigde de top drie met zijn vertrouwde Hamilton (Contact vd Heffinck).

Op zaterdag won de Oost-Vlaamse amazone, Niki Geenens de 1.30m Silver rubriek. Op de rug van de 11-jarige Mc Gyver van 't Ruytershof (Nabab de Rêve) verwees Geenens, Paul Scheirs met Manon Van Duitschoolhof (Epleaser Van 't Heike) naar de tweede plek. Scheirs strandde eveneens op de derde plaats met Red Diamond S.P. (Corico Z).

De combinatie werd opgevolgd door Q&O-ruiter, Cedric Desimpel. Desimpel en Carte d'Or Z (Chellsini Z) bleven daarbij voor op Annelien Torfs en Gequan vd Bartvelden (Cupido).

Eerder won Geenens ook de 1.20m Silver rubriek met Helios vd Spelonckhoeve (Dulf van den Bisschop). De 1.20m Gold rubriek  kwam op naam van Xander Van Es en de 15-jarige Impuls vd Heffinck.

Alle uitslagen