Eva Verdoodt onklopbaar in GP van HGVBB bij Stal Mivaro

Eva Verdoodt onklopbaar in GP van HGVBB bij Stal Mivaro

De ruiters van de HGVBB hadden afgelopen weekend opnieuw een afspraak bij Stal Mivaro voor hun sportief weekend. Zaterdagavond werd er afgesloten met de hoofdrubriek, waar Eva Verdoodt de concurrentie geen schijn van kans gaf. 

Verdoodt zette in op Kashmire van t Keikelhof (v. Beaulieu's Think Big) voor deze 1.30m hoge rubriek. De amazone stuurde de dertienjarige merrie feilloos richting de finish en klokte af op 33,99s. Die tijd was net geen vier(!) seconden sneller dan hun eerste achtervolger. Met een chrono van 37,99s greep Anke De Breucker de tweede plaats in het zadel van Othello van 't Klavertje Vier (v. Vigo d'Arsouilles). Zij bleven op hun beurt zes seconden voor op Elisha De Vos, die voor de laatste foutloze ronde zorgde op Jonker van Sombeke (v. Toulon). 

Net buiten de prijzen kwam Eliah Pieters op vier met Dictator van Second Life Z (v. Diamant de Semilly) maar nam ook de vijfde plaats voor zijn rekening op Opinel. 

Stefan Heymans houdt concurrentie achter zich over 1.20m 

In de voorafgaande rubriek was het Stefan Heymans die de snelste ronde reed en won met Royal Kontiki AB de Barisy (v. Kato T Z). Op twee zagen we Pia De Neys in het zadel van Pelee van de Meyl (v. Chatman) terwijl de top drie besloten werd door Sam Luyten en Qiara van de Padenborre (v. Iron Man van de Padenborre). Stefan De Pauw pikte als laatste nog een graantje mee en werd vierde op California van Kojakhoeve Z (v. Cicero Z). 

Alexia Wauterecht wint over 1.10m

In de rubriek over 1.10m kon Alexia Wauterecht de overwinning op naam zetten op de rug van Rakker van den Dael (v. Kato T Z). Ze werden op de hielen gezeten door Ines Strubbe en Edelweiss du Chapitre, die tweede werden. Jana Suys nam de laatste podiumplaats in beslag met Passionata Devie (v. Dieu Merci van T&L). 

Yana Jansegers niet te houden op zondag

Op dag twee was het Yana Jansegers die victorie kraaide. In het zadel van Fiorucci (v. E-Pleasure) won zij de 1.25m-hoofdrubriek. Met twintig honderdsten verschil verwezen zij Jelle Limbourg met Jindy (v. Numero Uno) naar twee. Siena Van Berwaer zagen we als laatste in de prijzen met King Pika (v. Ogano Sitte). 

Het weekend werd besloten met een zege voor Jolien Van Den Broeck. Over 1.15m stuurde zij Quina de Wiqui (v. Elvis ter Putte) naar de eerste plaats. Mauro Stas zagen we terug op twee met Calvaro Z (v. Calvados Z). Voor Fleur Goorden en Babyspice (v. Big Star Jr K Z) die de top drie besloten. Jansegers nam hier plaats vier en vijf voor haar rekening. 

Alle resultaten