Na een kleine regenbui had de Blauwe Zaal zich volledig opgemaakt voor hun hoofdrubriek. Maar liefst 35 combinaties stoomden zich klaar voor deze proef over 1.30m, dat verreden werd met aparte barrage, waar ze uiteindelijk met z'n tienen naartoe trokken. Maxime Lambrecht zat in het zadel van Kagh Hoessein Sdw (v. Carabas v/d Wateringhoeve). Deze dertienjarige merrie gefokt door Hugo De Witte kwam met Lambrecht als snelste over de finish en won. Met slechts drie honderdsten verschil moest Axel Vandoorne met Amoux de Spalbec Z (v. Aganix du Seigneur Z) genoegen nemen met het zilver. Hendrik Denutte kon als laatste binnen dezelfde seconde finishen en greep het brons op Geisha de La Pomme CDL (v. Good Boy). 

Donaat Brondeel kwam met de hengst Breemeersen Cornet Star (v. Cornet Obolensky) in actie en besloot zijn deelname met de vierde plaats. De top vijf werd besloten door Louis Lambrecht en Catwalk Vas Y Picobello Z (v. Vagabond de La Pomme). 

Thibault Behaegel maat te sterk over 1.20m

Een rubriek eerder was het Thibault Behaegel die schitterde met de beker. In het zadel van de al zeventienjarige Gino van de Vrunte (v. Jokinal de Bornival) snelde hij met bijna anderhalve seconde verschil naar de overwinning. Zoe Devriendt stuurde haar Et Voila van de Ringhoeve (v. Elvis ter Putte) foutloos rond en naar de tweede plaats, Brent De Schrijver nam de laatste ereplaats voor zijn rekening en werd derde op Queen B Prinseveld DSC (v. Rock'N Roll Semilly). 

Emma Gilgemyn aan de top in 1.10m-proef

Met de hindernissen op 1.10m hoogte was het Emma Gilgemyn die met Happy Lady de Winghe (v. Lancer II) naar winst reed. Met net geen twee seconden voorsprong hield het duo Isabelle Debeuf op Ines (v. Nonstop) van de overwinning. Aurelie Deloof kwam aan de start met de zesjarige Relax van de Bisschop (v. Di Cantero van ter Hulst Z) en reed de BWP ruin naar het brons. 

Fun Tour

Op zondag werd de Fun Tour binnen de WVUR gereden. In de hoofdrubriek liet Sibren Vandaele alle concurrentie achter zich met Rallyfax vh Kluizebos (v. Urano de Cartigny). Ruben Schelstraete vulde op Cochinelle RS Z (v. Cicero Z) de tweede plaats in gevolgd door Dimitri Peeters en Labelle van t Ameldonk Z (v. Lavallino ter Klomp) op drie. 

Aure De Schrijver onklopbaar bij de pony's

In de hoogste ponyrubriek, met hindernissen op 1m hoogte, kon enkel Aure De Schrijver haar ponyhengst Konquistador van Orchid's (v. Kanshebber) foutloos over de finish sturen. De tweede plaats was voor Dylana de Wannemaeker en Mieske, Jolien Vandenberghe werd derde op Vaillence (v. Toulon). 

In de 90cm moest De Schrijver toch een andere combinatie voor zich dulden en nam het zilver op S-Future Ohlala (v. Fantomas de Muze), een vijfjarige merrie gefokt door Aurelie Deloof. De overwinning kwam op naam van Ella Deketelaere en Guess One. Julot Taghon werd derde met Brigadier Major (v. Quality Bois Margot).

Alle resultaten