Estee Bomere op één in WVUR Pro Tour

Estee Bomere op één in WVUR Pro Tour

In het Oost-Vlaamse Aalter verzamelden afgelopen weekend heel wat ruiters en paarden voor de Pro en Fun Tour van de WVUR. Op zaterdag zette Estee Bomere de hoofdrubriek op naam, Ea Joinneau was niet te kloppen op zondag. Bij de pony's was Jitske Vantieghem de nummer één. 

Op zaterdag leidde Estee Bomere de ereronde van de hoofdrubriek. In het zadel van Jade van Ten Breebroek (v. Clipper vd Begijnakker D 10) finishte de amazone in een tijd van 37,94 en zette zich zo op één. Nathan Van Vynckt deed een gooi naar die snelle tijd maar strandde toch op twee nadat de klok op 38,05 stopte voor Mayla da Vida (v. Quality Time). Met een tijd van 39,18 zette Aline Sercu haar op drie met Darranty by MDL (v. Warrant). 

De Zoe's domineerden de plaatsen na het podium: Zoe Devriendt kwam op vier te staan met Et Voila van de Ringhoeve (v. Elvis ter Putte) gevolgd door Zoe Mortreu met Adele ter Linden Z (v. Action Breaker). 

Fun Tour

Ea Joinneau was geen 'match' voor haar concurrentie en snelde op de rug van Nicadilly EDC (v. Cambio) naar een overtuigende overwinning met ruim drie seconden voorsprong. Paul De Stoop kon het dichtst bij hun tijd in de buurt komen en werd tweede op Mon Ami (v. I'm Special de Muze). Zij bleven op hun beurt ruim vijf seconden voor op Morgane Dierendonck die Ernion Manciaise (v. Lifestyle) naar de derde plaats bracht. Laurentine De Bel zorgde op Raloubette van de Krekebeke (v. Tangelo van de Zuuthoeve) voor de laatste, dubbel foutloze uitslag. 

Ook over 1m was Ea Joinneau de beste, dit keer met Evita de Lacour van Lietbeka (v. Quick). Ook het brons schreef de amazone op naam met Matis T Z (v. Mallito). Jan Meersschaert weerhield haar van het zilver en nam die zelf mee naar huis op L Unique Z (v. Lavallino ter Klomp). 

Pony's

De ponyruiters stonden eveneens voor een uitdaging van 1.10m hoge hindernissen. Jitske Vantieghem volbracht deze taak het best en won op Coolfin King of Hearts (v. Village king). Basile Tsjoen werd op Wolfenhofs Nesta (v. Pioniers Baltazar) tweede en bleef voor op Saar Keisse met De Mensinghe s Lente (v. Hoppenhof s Hero). 

Over 1m hield Estelle Pieters Vantieghem van een tweede overwinning. Op Laura ging de amazone als een wervelwind doorheen het parcours waardoor ze maar liefst zes seconden sneller was dan de rest. Vantieghem moest genoegen nemen met de tweede plaats voor Spotty. De top drie was compleet met Caitlin Compernolle en Mayday van de Goorhoeve op drie. 


Bekijk alle uitslagen hier