Het 1.40m hoge parcours leek geen probleem voor Bart Clarys en Oxygene du Marais DD (v. Kannan). Het duo liet in deze twee fasen special alle concurrentie in het stof bijten en finishte in 28,22 op één. Voor Marine Scauflaire en Hortus d'Hoogpoort (v. Diamant de Semilly) stopte de chrono op 30,26 wat een tweede plaats opleverde. Koen Vereecke vervolledigde het podium en zette L'Esmeralda van 't Meulenhof (v. Nabab de Reve) op drie. De vijfde plaats was voor Stephanie Andries met New Jursy van de Noordheuvel (v. Spartacus), zij moest de Braziliaanse Camilla Mazza de Benedicto op Crush ON (v. Cabachon) voor haar dulden.

Over 1.35m vond Geoffrey Cobbaut het goud in het zadel van Lambada D (v. Edjaz van 't Merelsnest). Ze werden op de voet gevolgd door Karen Oris die met Mali d'Or (v. Emerald van 't Ruytershof) op twee strandde. Bart Clarys vond in deze rubriek zijn weg naar het brons op Oscar van Spieveld (v. Castelino van de Helle). De volledige top vijf kleurde Belgisch met Philip Gysbrechts en Clockibou of Greenhill Z (v. Clockwise of Greenhill Z) op vier gevolgd door Abdel Ikram en Graduate (v. Cantus) op vijf. 

Cedric De Maertelaere domineerde de rubriek over 1.30m. Met Chimento van Sappenleen Z (v. Cidane) bleef hij bijna drie seconden voor op Marine Scauflaire met Skylight d'Alve Z (v. Spartacus). Koen Vereecke vulde verder aan en werd derde op Quickly V/D Kruishoeve (v. Moito van het Hellehof). De Maertelaere zagen we met Orion van Sappenleen (v. Kannan) nog eens terug op vier maar ook op zes met Quelle Force van Sappenleen (v. Kannan).

Bart Clarys behaalde zijn derde medaille, de zilveren in de 1.20m-proef. Op Corona HF Z (v. Calvaro Z) moest hij enkel Hannes Symons voor zich dulden die op Grue ongeveer een halve seconde sneller was. Voor Bertrand Genin en Chester 351 (v. Captain Future Z) was er een derde plaats. Karen Oris nam gretig plaats vier en vijf voor haar rekening met respectievelijk Ray Noble D'Astoch (v. Emerald) en Q-Mandor (v. Landor S).


Bekijk alle uitslagen hier