Ann-Sophie Noppe regeert in Torhout en zet Grote Prijs op naam

Ann-Sophie Noppe regeert in Torhout en zet Grote Prijs op naam

Afgelopen weekend verzamelden de ruiters van de WVUR in Torhout. Ann-sophie Noppe schitterde met dubbele winst en won zowel de 1m15 rubriek als de Grote Prijs 1m25 rubriek. Op diezelfde dag domineerde Jonas Vanhollebeke de rubriek voor zesjarige paarden. Op zondag werd Ilse Garmyn gekroond tot winnares bij de paarden, Jitske Vantieghem zorgde voor het beste resultaat bij de pony's. 

Zaterdag stond Ann-sophie Noppe aan de start en zette zowel de 1m15 rubriek als de Grote Prijs 1m25 rubriek op naam. De amazone uit Ardooie greep de GP-winst met Naline van t Zorgvliet (v. Thunder vd Zuuthoeve). De tweede plaats ging naar Philippe Vandoorne met Kaiser Clinton Pia (v. Clinton). Gauthier Soete sprong met Lenard (v. Connectnaar de derde plaats. Plaats vier en vijf gingen naar Jonas Vanhollebeke met Hacha vd Heksehoeve Stal DHC (v. Skippy ii 84033957r ) en Christof Deraedt met Quinoa de la Liniere (v. Mosito van het hellehof).

Voor de 1.15m rubriek zadelde Noppe Grappa vh Pijnvenhof (v. Quidam de Revel) om de overwinning binnen te halen. Leslie Goethals plaatste zich op de tweede en vierde plaats. Tweede werd ze met L Chaim Epona (v. Vagabond de la Pomme) en vierde met Come Love Epona B (v.  Cardento). Dimitri Ver Linde met Oceane Z (v. Ogano Sitte) vulde de derde plaats in, Louise Florizoone werd met Mabelle van Eyck Z (v. Mylord Carthago) vijfde.

Jonge paarden

Ook de zesjarige paarden kwamen zaterdag in actie. Jonas Vanhollebeke domineerde en eiste de eerste twee ereplaatsen op. De winst nam hij met Real pleasure stal DHC (v. For pleasure) en met Ratatouille stal DHC (v. Thunder Van De Zuuthoeve) werd hij tweede. Zo liet hij Megan Perquy met Havana van Plockroy Z (v. Heidelberg van het Lindehof) achter zich. Lynn D Have met Alaska Van t Leeuwerikenhof Z (v. Aimar van het polderhof) werd vierde en de vijfde plaats was voor Lies Coquet met Runaway van de Withoeve (v. Chatman).

Zondag

Zondag was het de beurt aan de paarden en pony's binnen de Fun Tour. De hoofdrubriek 1m10 bij de paarden kon Ilise Garmyn met Galanto Van Den Bosrand (v. Quite easy 958) op haar naam schrijven. Margot Van Zandwegh met Lordina V.d.f Z (v. Lordanos) werd tweede en de derde plaats was voor Luna Pintelon met Ichi Van T Ameldonk Z (v. I m Special De Muze). De vierde en vijfde plaats waren voor Jean-Baptiste Defever met Clin D oeil (v. Wandor Van De Mispelaere) en Stien Bultinck met Vomara (v. Come On).

Over 1m was de familie Baekelandt sterk gerepresenteerd. Ruben Baekelandt zette de rubriek naar zijn hand op Innie (v. Winningmood van de Arenberg) en won. Lily-Rose Vermeulen verstoorde het onderonsje van de Baekelandt's en stond knap op twee met Alice Des Vaux (v. Diamant de Semilly). Op drie zagen we Belle Baekelandt met Pelvin Z (v. Picasso Z) gevolgd door Bo Baekelandt op Cernunnos (v. Tygo). 

Pony's

Bij de pony's snelde Jitske Vantieghem met Spotty naar de winst in de 1m rubriek en liet ze Chazmay Loose Aernoudt met On top achter zich op een tweede plaats. De derde plaats was voor Margot Debussche met Drumer King. Plaats vier en vijf waren voor Caitlin Compernolle met Mayday van de Goorhoeve en Chazmay Loose Aernoudt met Mellaer s Louisiana Red Star.

Eerder plaatste Chazmay Loose Aernoudt zich ook in de 90cm met een tweede plaats voor Mellaer s Louisiana Red Star (v. Silverlea Simply Red). Winst was voor Emma Ponnet met Smith s Girl en Maxim Vandenberghe met Newton V.h. Strateneinde (v. Berktzicht jekilja) werden derde.

Voor Stal Nieuwburg won Fréderique Ingelbrecht op haar Nadal (v. Woodrow Carisbroocke) de 80cm terwijl zus Beau knap op drie kwam te staan over 70cm in het zadel van Fristi. 


Bekijk hier de resultaten