Dubbel prijs met GP-zege voor Danny Van Es bij Sportstal Vanderhasselt

Dubbel prijs met GP-zege voor Danny Van Es bij Sportstal Vanderhasselt

Sportstal Vanderhasselt vormde afgelopen weekend het decor voor de ruiters van de HGVBB. Op zaterdag kwam de Grote Prijs op naam van Danny Van Es, Ellen De Swert won de hoofdrubriek een dag later. 

De hoofdrubriek daagde de ruiters uit met een parcours op 1.30m hoogte. Geen probleem zo bleek voor Danny Van Es en zijn vertrouwde Impuls vd Heffinck (v. Cooper van de Heffinck). Het duo was op geen fout te betrappen en finishte in 30,24s. Met 31,26s op de klok volgde Patrick Nisbett op twee met Jaccamacca d Ysenbeeck Z (v. Jamar d Ysenbeeck Z). Bovenaan de uitslag werd het een onderonsje tussen Nisbett en Henk Clabots, die op drie kwam met Cathina K Z (v. Catoki) maar ook op vijf met Vi Fort Z (v. Vigo d'Arsouilles). Nisbett werd daartussen vierde op Parel van T Farsenhoven (v. For Passion D Ive Z). 

Van Es was ook de beste in de 1.20m rubriek. Daar stuurde hij Noor C (v. Bisquet Balou vd Mispelaere) naar de overwinning. Ellen De Swert stuurde Cantchelaro (v. Chagall van de Burggrave) naar twee, Kato Theys vervolledigde met Darcotique van t Meulenhof (v. Marius Claudius) de top drie. 

Xander Van Es kon zijn vader net niet evenaren maar domineerde wel het podium van de 1.10m rubriek. Op Naughty Girl of Two Notes Z nam hij het zilver voor zijn rekening, Melora van het Kritrahof (v. Triomphe de Riverland) stuurde hij naar het brons. De winst kwam in handen van Merryl Dieleman op de rug van Sisko Heutiere (v. Diamant de Semilly). 

Ellen De Swert wint Grote Prijs op zondag 

Op zondag was het Ellen De Swert die de winst van de hoofdrubriek binnenhaalde met Cantchelaro. Jelle Limbourg zat hen op de hielen maar werd tweede op Kojak van de Kapel (v. Taalex). Marthe-Louize Dieu besloot de top drie in het zadel van Jazz van t Kamerveld (v. Toulon). Sofia Walravens kwam net buiten het podium op vier met Babbelou du Bois Pinchet (v. Baloubet du Rouet), Vincent Bourguignon werd vijfde op Kanada de Vy Z (v. Kannan). 

Danny Van Es domineerde dan weer de 1.15m rubriek met zowel de winst voor Zico V als een tweede plaats op Noor C. Sven Vander Meerssche stuurde Luz de La Luna (v. For Passion d Ive Z) naar drie. 

Alle resultaten