Danny Van Es regeert in 1.30m Grote Prijs Stoeterij Mivaro

Danny Van Es regeert in 1.30m Grote Prijs Stoeterij Mivaro

Zeven combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van de 1.30m regionale Grand Prix bij Stoeterij Mivaro. De volledige top vijf slaagde erin een dubbele nulronde te rijden. Danny Van Es sprong na afloop, naar de winst met zijn 15-jarige Impuls vd Heffinck.

In het zadel van de zoon van Cooper vd Heffinck verwees Van Es, zijn partner, Ellen De Swert met Cantchelaro (Chagali van de Burggrave) naar de tweede plaats. De derde plek kwam op naam van Steven Van Rossem en zijn eigen gefokte, Quana Van Klapscheut (Iron Man vd Padenborre).

Op eigen terrein verwees Van Rossem, Sofia Walravens met Babbelou Du Bois Pinchet (Baloubet du Rouet) op plek vier. De top vijf werd afgewerkt door Melissa Zerbini met Eve d'Yzenbeeck Z (Elvis ter Putte).

In de 1.25m hoofdrubriek op maandag hield Maverick van Lent de concurrentie achter zich. Samen met de 13-jarige Zadig Z (Zandor Z) bleef Van Lent nipt voor op Lucien De Wachter met G Star Z (Cidane). Enkel deze twee duo's wisten de barrage foutloos af te werken. Huan Yu Jin volgde op plaats drie met Chronos.

Xander Van Es hield vader Danny van de winst in de 1.20m proef. Samen met Naughty Girl Of Two Notes Z (Numero Uno) verwees Xander, Danny Van Es met Impuls vd Heffinck (Cooper vd Heffinck) naar plek twee. Marianne Verhulst volgde met Djezebel de Kezeg (Verdi) op plaats drie.