Danny Van Es ijzerster in Masters of Hippique.Immo

Danny Van Es ijzerster in Masters of Hippique.Immo

De Vlaams-Brabantse springruiters sprongen afgelopen de eerste outdoor wedstrijd tijdens de Masters of Hippique.Immo. In de 1.25m Grote Prijs regeerde Danny Van Es op de eerste en derde plaats. Van Es hield de concurrentie achter zich met zijn 16-jarige Hamilton (Contact vd Heffinck).

De 1.25m regionale Grand Prix werd als een twee fasen speciaal verreden. Van Es snelde naar de winst en verwees zo Oost-Vlaming, Stephan Verschuere met de sBs-ruin, Flash van het Watergoed (Houston) naar de tweede plaats. Op de derde plaats volgde Danny Van Es met de 15-jarige Impuls Vd Heffinck (Cooper vd Heffinck).

Net buiten het podium strandde Ellen De Swert op de vierde plaats met onder het zadel cantchelaro (Chagall van de Burggrave). De Oost-Vlaamse amazone, Aurelie Deloof vervolledigde de top vijf met haar 9-jarige Ito (Marius Claudius).

Ook de afsluitende 1.15m rubriek kwam op naam van Van Es. Samen met Zico V verwees hij zoon Xander Van Es met Cobelensky (Cornet Obolensky) naar de tweede plaats. Wout Dejaeghere en de 11-jarige Hilton Lady volgden op de derde plaats.

In de 1.20m hoofdrubriek op zaterdag wist Van Es' partner, Ellen De Swert de springruiter achter zich te houden. De Swert won met haar vertrouwde Cantchelaro (Chagall van de Burggrave) voor Dannys Van Es met Impuls vd Heffinck (Cooper vd Heffinck). Lucien De Wachter vervolledigde de top drie met de Emerald-zoon, Q-Boy DBL.