Cloë De Roo, Charlotte Van Gysel & Vic Vermonden Julynne - nieuwe Oost-Vlaamse LRV Pony Kampioenen

Cloë De Roo, Charlotte Van Gysel & Vic Vermonden Julynne - nieuwe Oost-Vlaamse LRV Pony Kampioenen

Zoals elk jaar vindt op het einde van elk LRV zomerseizoen het Provinciaal Tornooi plaats. Afgelopen zaterdag verzamelden de beste ponyruiters en -amazones uit Oost-Vlaanderen zich op het Provinciaal Ponytornooi te Bassevelde. Hier zal overigens op 25 september ook het Nationaal Ponytornooi plaatsvinden. Na een bikkelharde strijd zijn de nieuwe Oost-Vlaamse Kampioenen van 2022 bekend ...

Chloë De Roo & Loeza (LRV Merelbeke) winnen Provinciale titel DM

De apotheose van elk ponytornooi is de klasse DM, waar D-pony's aan de start komen aan een 1.10m hoog parcours. Op het provinciaal ponytornooi van Bassevelde namen de beste 10 combinaties uit Oost-Vlaanderen het tegen elkaar op. Uiteindelijk bleven slechts 2 combinaties volledig foutloos in het basisparcours, waarna de beslissing viel in de barrage. Met exact een halve seconde verschil won Chloë De Roo met haar pony Loeza voor LRV Merelbeke deze loodzware klasse, en mag zij zich voor het komende seizoen Provinciaal Kampioene DM noemen. Nipt op een tweede plaats volgt Kyara Stuer met Mirellahens (Ive van de Delthoeve) voor LRV Eksaarde Doorslaar als vice Provinciaal Kampioene. Het brons ging naar Lars De Roo en Juul, eveneens voor LRV Merelbeke.

In stijl bij DM was er een gedeelde eerste plaats, met maar liefst drie combinaties die exact 87.00 punten scoorden. Zo werden Laure Cools met Lomitas D (LRV Eksaarde Doorslaar), Chloë De Roo en Loeza (LRV Merelbeke), en Laura De Wispelaere op Mallorca (LRV Waarschoot) alle drie kampioen. 

Charlotte Van Gysel & Fabelous van de Kruishoeve (LRV Kallo) worden Provinciaal Kampioen in CM

Met slechts 3 deelnemers aan de klasse CM (C-pony's, 1m), moest er meteen met de allerscherpste concentratie aangetreden worden. Enkel Charlotte Van Gysel in het zadel van Fabelous van de Kruishoeve (Nabor) van LRV Kallo lieten alle balken onaangeroerd en werden zo meteen Kampioen, zowel in barema als in stijl. Kato De Meyst van LRV Moerzeke tikte met Raspoetin één balk uit de lepels en werd zo vice Kampioene.

Vic Vermonden Julynne & Robbie F. (LRV Kallo) naar goud in BL

Voor de B-pony's is de hoogste klasse die bereikt kan worden BL (80cm). Hier wisten 4 combinaties zich te plaatsen voor de barrage, waarbij uiteindelijk enkel Vic Vermonden Julynne met Robbie F (Tenkshoeve's Roberto) van LRV Kallo dubbel nul wist te blijven. Winther Dierickx tikte in de barrage met Sumba Van 't Neerhof (Oxford van de Mespeleir) één balk en bekroonde zich zo tot vice Kampioen voor LRV Moerzeke. Op een derde plaats volgde Lotte De Wannemaeker met Hopper Golden H (Cadet) uit LRV Brakel met de snelste tijd bij 8 strafpunten in de barrage.

Het klassement van het stijlrijden in BL werd aangevoerd door Janne Goethals en Stougjeshoeve Unlimited Joy (LRV Bassevelde), met een totaal van 92.00 punten. Barema winnaar Vic Vermonden Julynne scoorde met Robbie F. 91.00 punten en werd zo ook vice Kampioen in stijl, gevolgd door Janne Goethals die op de rug van Mariske 1941 A. met een totaal van 88.00 punten op de derde plaats eindigde.

Alle resultaten