Belgische eventers en menners veroveren zilver op landenwedstrijd

Belgische eventers en menners veroveren zilver op landenwedstrijd

Zowel het Belgische eventingteam als de menners hebben op hun landenwedstrijden het zilver behaald. 

Voor het eventingteam stond de afspraak op het Millstreet International Horse Trials gepland. In deze derde FEI Nations Cup-wedstrijd van het seizoen kwam het Belgische team opnieuw een stapje dichter bij de Olympische Spelen van Parijs. Hun tweede plaats zet hen op een comfortabele leiderspositie met 270 punten in totaal. 

"We gaan echt voor de Olympische kwalificatie," legt Belgisch teamlid Tine Magnus uit. "We gaan nu naar Strzegom [Polen] en we gaan het winnen! Dit is onze eerste keer in Millstreet en het was geweldig. De cross-country was geweldig om te rijden - we zijn niet gewend om zulke mooie galoppades te rijden."

Nieuw-Zeeland heeft het ticket voor Parijs al verdiend als bronzen medaillewinnaar en ze wonnen de Millstreet-etappe met gemak, waardoor ze nu vierde staan in de FEI Nations Cup-stand. Nummer één van de wereld Tim Price voerde het individuele klassement aan met een geweldige allround prestatie op Sue Benson's Falco. Hij versloeg Millstreet vaste deelnemer en Brits teamlid Kirsty Chabert op Classic Vl. 

"We namen dit serieus omdat de selecteurs Millstreet als marker gebruikten en het is goed dat we wat consistentie konden laten zien," zei Tim. "Falco is een geweldig paard. Hij doet alles omdat hij dat wil."

Ierland behaalde hun eerste Nations Cup punten door terug te stuiteren naar de derde plaats in Millstreet, dankzij geweldige foutloze crosscountry rondes van Joseph Murphy, die individueel naar de derde plaats steeg op Calmaro, Sarah Ennis (Grantstown Jackson, 18e) en Ian Cassells (Millridge Atlantis, 23e).

Uitslagen

Belgische menners grijpen zilver in Saumur

Niet enkel de eventers sprongen naar het podium in de landenwedstrijd, ook de menners veroverden zilver op hun wedstrijd in Saumur.Bron: Millstreet.horse
Foto©: Equifans