Aurelie Deloof en Ito verlengen hun titel in Grote Prijs Groenhove

Aurelie Deloof en Ito verlengen hun titel in Grote Prijs Groenhove

Afgelopen weekend vormde manege Groenhove in Torhout het toneel voor de ruiters van de WVUR. De apotheose werd op zaterdag verreden. De Grote Prijs Voeders d'Aussy werd voor een tweede jaar op rij door Aurelie Deloof en Ito gewonnen. 

Deloof boekte met de negenjarige sBs ruin Ito, een zoon van Marius Claudius, al meerdere successen in hun carrière samen. In de Grote Prijs waren zij één van de zeven duo's die zich plaatsen voor de barrage. Een foutloze rit met een tijd van 40,71s leverde hen de winst op. Vorig jaar won het duo ook al de Grote Prijs bij Groenhove en verlengt zo hun titel. 

Geoffrey Cobbaut schreef het brons op naam na een foutloze barrage in het zadel van Lambada D (v. Edjaz van 't Merelsnest). De twaalfjarige BWP merrie klokte af in 41,30s. Met een tijd van 48,52s en tevens een nulscore op het bord werd Louise Vanthuyne derde op de tienjarige Datura de Roulard (v. Exploit de Roulard). Cobbaut scoorde nog een tweede keer en werd ook vijfde met Nashville R Van Groenhove Z (v. Namelus R). Voor hen op vier kwam David Tanghe op Homerus van de Kattenberg (v. Escudo I). 

Cobbaut domineerde een rubriek eerder en stuurde Intox van Groenhove (v. Turbo van 't Gestelhof) naar de winst over 1.20m hoogte. In het zadel van Bam s Girl Z greep de ruiter ook het zilver. Louise Florizoone vervolledigde de top drie met Mabelle van Eyck Z (v. Mylord Carthago).

In de 1.10m Cavalor Cup werd de ereronde aangevoerd door Sophie Vanhoutte en de twintigjarige(!) Diaz van t Hoveke (v. Fuego du Prelet). Jonah Becu was op de zesjarige Rigolade van Hof Ter Boone (v. Vleut) goed voor de tweede plaats voor Ernest Hutsebaut en Cassara (v. Cassaro). 

Zondag - Fun Tour

In de Fun Tour zegevierde Lore Decock in de 1.10m hoofdrubriek met Doha D Amour Z (v. Daydream PP). Met ruim drie seconden hielden zij Axelle Deprez met Chocolate s Girl Z (v. Cardento) achter zich. Met nog eens twee seconden verschil volgde Sherilee Van De Walle op drie met Upgrade s Son (v. Upgrade). 

Luna De Wilde kon Decock van een tweede overwinning houden en bracht Goldlight C (v. Winningmood van de Arenberg) naar het hoogste schavot. Decock moest tevreden zijn met het zilver voor O D Amour (v. Jesse James J&B). Axana Ramael besloot de top drie met Quinette Ma (v. Absolute Tobiano). 

Pony's

In de hoogste ponyrubriek stuurde Caitlin Compernolle haar Mayday van de Goorhoeve naar één over 1.10m hoogte. Merel Wittebolle deed het ook foutloos in het zadel van Ranger Van Sporkingshoeve (v. Caherlistrane Robbie) en werd tweede. Jitske Vantieghem haar dubbel foutloze rit op Coolfin King of Hearts (v. Village King) werd beloond met het brons. 

Compernolle schreef met de vijftienjarige merrie ook de 1m rubriek op naam en hiel daarbij Zita De Wilde, zus van winnares Luna, achter zich. Voor de jongste De Wilde was Orchid's Nanette (v. Kantje's Carlando) gezadeld om tweede te worden. Voor Margot Debussche en Drumer King was er de derde plaats. 

Alle resultaten