Van de 23 combinaties werden er negen dubbel foutloze rondes genoteerd waaronder die van Steven Vermeir. In het zadel van de elfjarige Magnum van het Steentje, een zoon van Plot Blue, was hij Jelle Limbourg te snel af. Limbourg tekende voor de tweede plaats met de 9-jarige Inago du Champ du Bois (Vigo d'Arsouilles). Voor Thomas Leemans en de 9-jarige Petrouska Dm Z was er de derde plaats. Op vier kwam Jean-Baptiste De Brabandere met Dior des Ruettes (Air Jordan Z) gevolgd door Gert Dierickx en Ornella van het Lambroeck (For Pleasure) op vijf. 

Een rubriek eerder mocht Xander Van Es de ereronde leiden na het 1.20m hoge parcours foutloos af te werken met Noor C (Bisquet Balou vd Mispelaere). Eyleen Smets stuurde Gominka L (Numero Uno) naar twee en bleef voor op Lore Decock met O D amour (Jesse James J&B). 

Vader Danny was dan weer succesvol in de 1.10m rubriek met Zico V terwijl de jongste telg van het gezin, Karsten volgde op twee in het zadel van Gypsy Chip (Chippison). Mauro Stas vervolledigde de top drie met Dreamer (Calypso III). 


Chloe Vereeken en Remember winnen bij Youngsters

De rubriek voor zesjarige paarden werd gewonnen door Chloe Vereeken en Remember. Zij waren net geen twee seconden sneller dan Lien Timmermans en de door Christophe Wouters gefokte Verona WH Z (Vleut). Bunoit Moeskops stuurde Gerona Van Eeckelghem Z (Gino H) naar drie. Jelle Limbourg stond op vier en vijf met respectievelijk Maarten van de Freule (I'M Special) en Red Label van het Sarnahof (Kato T Z).


Geoffrey Cobbaut zegeviert op zondag

De 1.25m rubriek kwam op zondag op naam van Geoffrey Cobbaut in het zadel van New York (Diamant De Semilly). Stefan De Pauw zat hen op de hielen maar werd tweede op Goldlady vd Vijheide Z (Galisco van Paemel). De Pauw werd ook nog eens vierde op California Van Kojakhoeve Z (Cicero Z). Voor hen op drie stond Victoria Balcaen met Cesar (Copin van de Broy). 

Danny Van Es drukte opnieuw z'n stempel in de 1.15m proef en stuurde Zico V naar zijn tweede overwinning van het weekend. Ook hier bleef het podium een familieaangelegenheid met het brons voor zoon Xander Van Es en Naughty Girl of Two Notes Z. Victoria Blondeel bracht E. Samira Z (Esprilio) naar drie. 

Resultaten