Danny Van Es zorgt voor zoveelste Grand Prix winst in Ternat

Danny Van Es zorgt voor zoveelste Grand Prix winst in Ternat

Afgelopen weekend waren de Vlaams-Brabantse springruiters te gast bij Sportstal Vanderhasselt. In de toekomst zal deze stal nog verder uitbreiden voor de sport dankzij de recent toegekende subsidies. In de regionale Grote Prijs was er geen verrassing wanneer Danny Van Es de eindzege op naam schreef.

Van Es won met de Contact vd Heffinck-zoon, Hamilton voor Bert Panneels met Lavendel van het Beetjen (Toulon). De derde plaats kwam op naam van Sander Geenen met Joli Coeur P (Echo van t Spieveld).

Het paar werd opgevolgd door Vincent Bourguignon met de 6-jarige Puskas de Kalvarie (Sea Coast Don't Touch Tiji Hero). Thomas Leemans werkte de top vijf af met onder het zadel Lou Van O.l.v. Hove.

Eerder schreef de Oost-Vlaamse amazone Isabel De Rijcker de 1.20m hoofdrubriek op vrijdag op naam. De Rijcker won met Impuls vd Heffinck (Cooper vd Heffinck) voor Ellen De Swert met Catchelaro. Danny Van Es strandde in deze rubriek op de derde plaats met onder het zadel Noor C.

Op zaterdag hield Ellen de Swert de concurrentie achter zich in de 1.20m proef. Samen met Catchelaro bleef De Swert Anjolie Vanhecke met Melodie du Centaure voor. De derde plaats kwam op naam van Logan Leemans met Oxford van de Padenborre.

Alle uitslagen