Vlaamse Overheid wil miljoen investeren in Sportstal Vanderhasselt

Vlaamse Overheid wil miljoen investeren in Sportstal Vanderhasselt

De Vlaamse overheid wil de komende 10 jaar in totaal 10 miljoen euro investeren in acht topsportinfrastructuren. Daarbij wordt ook één hippisch complex ondersteund, goed nieuws voor de sector!

Sportstal Vanderhasselt ontvangt een steun van 1,2 miljoen euro voor de verdere uitbouw. "Een goede infrastructuur tilt zowel de Vlaamse topsport als de breedtesport naar een hoger niveau," laat minister Ben Weyts weten aan RingTV. Voor de sport dus een welkom cadeau.

Toch stellen enkele ruiters publiek de keuze voor Sportstal Vanderhasselt in vraag. "De regio's Oost-en West-Vlaanderen hebben meer nood aan een ondersteuning." klinkt het. "Daar kreunen de paardensporters al enkele jaren onder een tekort van sport infrastructuur."

"Het subsidiedossier werd vorig jaar opgestart en begeleid vanuit Paardensport Vlaanderen," licht Glenn Maes toe. "Er werden een 20-tal dossiers opgestart, maar de eisen lijst was niet min. Er diende een concreet project voorgelegd te worden, eigen financiering moest goed onderbouwd zijn, enz. Finaal hebben we vier dossiers ingediend, en zijn we blij met de steun van de Vlaamse Overheid richting onze sport."

Verder zullen de Watersportbaan in Gent en oa. Voetbalclub Beerschot enkele miljoenen steun ontvangen.

bron: RingTv - F. © Fotoroyal