Vaderdag ten huize Vereecke: "We vieren elke dag dat we samen op stal aan het werk zijn"

Vaderdag ten huize Vereecke: "We vieren elke dag dat we samen op stal aan het werk zijn"

Paardrijden is een familiesport! Een sport voor jong én oud, voor moeders en dochters, voor vaders en zonen. Op Vaderdag nemen we eens een kijkje bij een bekende vader en zoon!

Andres en Koen Vereecke zijn prominente figuren in de springsport. Andres, 27 jaar oud, werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar 2020, terwijl zijn vader Koen, 55 jaar oud, tot de Belgische jumpingtop behoort en kans maakt op een selectie voor de Olympische Spelen in Parijs. Samen runnen ze een succesvolle sportstal in Waarschoot.

De vader-zoon band

De band tussen Andres en Koen is bijzonder sterk. Ze delen dagelijks hun passie voor de paardensport, werken samen op de stal, bespreken de zorg en training van hun paarden, en rijden vaak samen. Deze hechte samenwerking vormt de kern van hun relatie. "We hebben een hele goede band," vertelt Andres. "We werken samen op stal, bespreken veel over de paarden en zorgen voor een goed stalmanagement samen."

Gezamenlijke trainingen

Hoewel ze niet elke dag samen trainen, vinden er regelmatig gezamenlijke sessies plaats. Andres waardeert de expertise en ondersteuning van zijn vader. "Ik weet dat ik steeds bij mijn vader terecht kan als er ergens iets niet lukt," zegt hij. "Hij weet altijd welke richting ik uit kan of wat ik best kan doen als ik ergens vastloop met een paard." Ze helpen elkaar door soms elkaars paarden te rijden, vooral wanneer een bepaald paard beter bij de ander past. De ervaring van Koen is van onschatbare waarde voor Andres. "Mijn vader heeft al veel dingen meegemaakt, heeft veel ervaring en dat helpt mij ook enorm," legt Andres uit. "Zijn ervaring kan hij doorgeven aan mij en hij weet dan bij bepaalde dingen dat het beter zo of zo is."

Hoewel hun leven sterk gericht is op de paardensport, vinden Andres en Koen ook tijd om over andere onderwerpen te praten. "Vooral over de paardensport natuurlijk, dat is zo verweven in ons dagelijks leven," zegt Andres. "Maar zeker ook wel over andere zaken. We kunnen goed babbelen, eens over andere sporten of over vanalles en nog wat."

"Elke dag samen op stal is vaderdag"

Vaderdag krijgt geen speciale viering in de familie Vereecke. Met hun drukke wedstrijdschema's is er weinig tijd voor een traditioneel feest. "We zijn allebei op verschillende wedstrijden en hebben een druk weekend," legt Andres uit. "Maar eigenlijk vieren we vaderdag elke dag dat we samen op stal aan het werk zijn!"

De samenwerking en sterke band tussen Andres en Koen Vereecke zijn essentieel voor hun succes in de paardensport.