Horse Event 2014

Horse Event 2014
Vorig weekend was het zonnetje van de partij tijdens het Horse Event in Deurne. Ik was er nog nooit eerder geweest, dus het feit dat het weer meteen mee zat, was mooi meegenomen.

Je eerste indruk is de aankomst op een grote weide, die dienst doet als parking. Van daar uit moet je een stukje wandelen door een bosje om bij de ingang van het event te komen, waar je hartelijk verwelkomd wordt. De super paardendag kan beginnen!

Zodra je binnenstapt, kom je in een sectie die duidelijk handelt over de eigenschappen van verschillende rassen. Je zag er onder andere de Akhal-Teke, de Appaloosa, de Fries, en nog veel meer. Deze sectie heette dan ook de Fokkerij Wereld.

Als je het circuit volgde, kwam je aan 2 cirkelpistes waar verschillende clinics gegeven werden. De pistes waren omringd door vele leuke standjes en de Bokt lounge. In de Bokt lounge kon je al je vragen stellen aan de clinicgevers.

Dan kom je bij de Bit piste, waar de grotere clinics plaats vonden. Zo was er zondag op het einde van de dag een interessante les te volgen van Imke Schellekens-Bartels, de Nederlandse dressuur topamazone. Rond de Bit piste waren ook een hele schare standjes met leuke artikelen. De meeste mensen gingen naar huis met grote zakken vol aankopen, verleid door de vele winkeltjes. Bovendien was er een Prins hondenpiste, waar je clinics kon bekijken rond hondentraining. Een paardenliefhebber is vaak een hondenliefhebber, niet waar?
2014-09-14 16.02.36
Een eindje verder kwam je aan een stukje bos met hindernissen zoals een boomstam of een waterplas waar de paarden door moesten galopperen. Dit was de ideale omgeving voor eventing en nog enkele andere clinics zoals bv. eentje over western rijden.

Naast dat alles was er nog een FNRS hal waar je vooral kleine springwedstrijdjes kon zien. Hier ontdekte ik een mooie tentoonstelling van de organen en lichaamsdelen van een paard. Je kon echte longen zien van een paard en voelen aan de dunne darm.

In de NHB piste leerden ze de basis van het paardrijden. Hiernaast was er een kinderhoekje met de Penny piste. Er stond een opvallende roze vrachtwagen waar je gratis roze zakjes kreeg met spulletjes in zoals een Penny-strip en leuke stickers.

En helemaal op het einde was er een gezondheidsplein waar veel informatie werd gegeven rond de gezondheid van het paard. Hier waren ook mooie standjes met kunstwerken.
2014-09-14 14.25.40
Horse Event is dus zeker een aanrader, vooral als het goed weer is! Het is gelegen op een prachtige locatie met vele animatie mogelijkheden.