"Ik had wel kanker," reageert Eric Lamaze nadat rechtbank vervalste documenten onthult!

"Ik had wel kanker," reageert Eric Lamaze nadat rechtbank vervalste documenten onthult!

Olympisch springruiter, Eric Lamaze heeft gereageerd nadat eerder bekend werd dat hij documenten had vervalst die aantoonden dat hij kanker zou hebben. In een reactie aan thestar.com zegt Lamaze dat hij een 'klein foutje heeft gemaakt' door een vervalst document in te dienen. Dit met het doel om zijn procedure in de rechtbank te vertragen.


Maar hij blijft volhouden dat hij inderdaad kanker had, zoals het document beweerde, en zegt dat hij gekwetst is door de "missie" van het publiek om bewijs tegen hem te vinden.


"Je zult het nooit vinden, want ik had wel degelijk kanker," zei hij in een telefoongesprek vanuit zijn huis in Brussel. Toch zegt hij: "Heb ik hier en daar bedrog gepleegd om sommige artsen te beschermen en dit en dat te beschermen?


Olympiër Geconfronteerd met Meerdere Andere Rechtszaken



Lamaze wordt geconfronteerd met meerdere rechtszaken die zijn aangespannen door voormalige zakenpartners in Florida, waaronder twee zaken met multimiljoeninvesteringen die werden ingediend in de weken nadat hij op 10 januari aankondigde dat hij niet zou terugkeren als chef d'equipe van het Canadese showjumpingteam.


De rechtszaken omvatten de Nikka-rechtszaak, die op 17 januari is ingediend, en twee andere rechtszaken die zijn aangespannen door Robert Chad, de vader van de voormalige studenten van Lamaze, Bretton en Kara Chad.


De Chads dienden op 30 januari een rechtszaak in met betrekking tot Torrey Pines South, de voormalige stallen van Lamaze in Wellington, Florida. Robert Chad kocht het pand samen met Lamaze en een andere investeerder voor $8,25 miljoen in 2015, en hij beweert dat hij Lamaze in oktober 2020 heeft uitgekocht. Na ontvangst van betaling weigert Lamaze echter om boekhoudgegevens, documenten met betrekking tot de financiering en aankoop van het pand, verantwoording voor ongeveer $1 miljoen dat ontbreekt, en het ondertekenen van andere documenten die nodig zijn om hun zakelijke transactie af te ronden, zoals beweerd in de rechtszaak. De rechtszaak verzoekt de rechtbank om Lamaze te dwingen dit te doen.


Zowel Nikka als Torrey Pines South werden in 2021 gekocht door besloten vennootschappen die eigendom zijn van de cliënten van Lamaze, Mark en Tara Rein - Nikka voor bijna $2,8 miljoen, volgens de rechtszaak ingediend door Guthrie en Brandmaier, en de 4-acre boerderij in Wellington voor $8,97 miljoen volgens de eigendomsgegevens van Palm Beach County.


Een tweede rechtszaak, ingediend op 3 april door de familie Chad via hun Stone Ridge Farms, LLC, beschuldigt Lamaze ervan een paard dat hij voor de familie had gezocht verkeerd voor te stellen en, in strijd met de wet van Florida, niet te onthullen dat hij als agent voor de verkoper werkte om een verborgen en aanzienlijke commissie "die tot wel de helft" van de 625.000 euro die de Chads betaalden, in zijn eigen zak stak. De prestaties van het paard waren "op zijn best teleurstellend," aldus de rechtszaak, en het werd vier jaar later verkocht voor 8.000 Britse ponden.


Lamaze werd vorig jaar ook aangeklaagd door de beheerders van een luxe appartement van $30.000 per maand in Miami. Hun rechtszaak beweerde dat hij bijna $80.000 aan onbetaalde huur, schadevergoeding en vroegtijdige beëindigingskosten verschuldigd was. Een andere particuliere verhuurder in Miami klaagde hem dit jaar aan voor $12.500 aan onbetaalde huur voor een eenjarig huurcontract dat hij in januari had ondertekend en naar verluidt in april had verbroken - een rechter oordeelde in het voordeel van de verhuurder en Lamaze werd ontruimd. Een bank die Lamaze in 2017 $1,8 miljoen had geleend om een jacht van 70 voet, de M/Y Water Jump II, te kopen, heeft succesvol beslag gelegd op het jacht en het in beslag genomen op 23 maart, nadat Lamaze, Torrey Pines Stables en een van zijn andere bedrijven, Water Jump Ltd., meer dan $1,42 miljoen verschuldigd waren nadat ze in 2020 gestopt waren met tijdige betalingen en in september 2022 helemaal waren gestopt met betalen.


In de zaak van het luxe appartement in Miami beweren de property managers dat Lamaze in november 2020 een huurcontract van een jaar heeft ondertekend, maar in maart 2021 stopte met het betalen van huur. Hij informeerde de property manager dat hij voortijdig zou beëindigen, op 1 mei, vanwege "een onvoorziene medische noodsituatie," en vroeg om begrip "gezien de omstandigheden van mijn vertrek buiten mijn controle liggen."


Hoewel Lamaze de aard van de medische noodsituatie niet heeft gedeeld in zijn brief voor de beëindiging van het huurcontract, geven FEI-gegevens aan dat hij in staat was om deel te nemen aan de St. Tropez-Grimaud CSI5* (Frankrijk) op 5-6 mei 2021, evenals de Madrid CSI5* en Piazza di Siena CSIO5* (Italië) later die maand. Hij trok zich terug uit de overweging voor de Olympische Spelen van Tokio in juli vanwege gezondheidsproblemen, maar bleef zwaar concurreren tot september, op welk moment hij stopte met concurreren, opnieuw verwijzend naar gezondheidsproblemen.
v
In februari oordeelde een rechter van het Miami-Dade Circuit Court in het voordeel van het vastgoedbeheerbedrijf en beval Lamaze bijna $120.000 te betalen. Uit rechtbankgegevens blijkt dat hij nog niet de nodige papieren heeft ingediend met betrekking tot de zaak en verdere sancties kan verwachten.


In veel van de zaken die tegen Lamaze zijn aangespannen, zijn de eisers er niet in geslaagd hem te lokaliseren om juridische kennisgevingen van de rechts


bron: EqunewS/TheStar.com