Cottard en zijn dochter van Mylord Carthago sprongen naar de overwinning in 34,78 seconden, met slechts 0,1 seconde verschil ten opzichte van Harry Charles (GBR), die tweede werd. Charles reed op het podium met zijn 12-jarige merrie, Aralyn Blue (Chacco-Blue).

Voor het thuispubliek voltooide Evelyne Bussmann en haar 16-jarige SF-merrie, Tafila d'Urville (Jenny de la Cense*HN), het Grand Prix-podium.

Het paar werd gevolgd door Zazou Hoffman en Bloom du Plessis (Orient Express). Janika Sprunger behaalde de vijfde plaats met haar 9-jarige Belgische Warmbloedmerrie, Orelie (Emerald van 't Ruytershof).

Belgische paarden kleuren 2* GP podium

Eerder won Martina Meroni (SUI) de 1.45m CSI2* Grote Prijs met de sBs'er, Fidelgo du Houssoit (Button Sitte, fokker: Horse of Belgium). Het volledig podium kleurde Zwitsers-Belgisch. Shanice Eberhart volgde met Robert en Christophe Aerts, gefokte, Kay Lee van de Meulenberg (Cicero Z van Paemel). De derde plaats kwam op naam van Lea Hüsler en Wim de Cock zijn gefokte Muzette (Emerald van 't Ruytershof).