Hengstenspotlight: Alicante

Hengstenspotlight: Alicante
Aangezien de focus van de paardensport dit seizoen vooral op de fokkerij ligt, stellen we wekelijks enkele hengsten aan jullie voor. Dit keer is dat Alicante, de hengst die onder het zadel van Jérôme Guery, Piergiorgio Bucci, Marlon Zanotelli en nu Tal Milstein van het ene succes naar het andere sprong. 

Alicante, een prachtige schimmelzoon van Casall ASK, springt momenteel op 1m50-niveau met Tal Milstein. Alicante kenmerkt zich door zijn voorzichtigheid, zijn mooie exterieur en zijn grenzeloze vermogen. Zijn nakomelingen springen met dezelfde scherpe reflexen! Ondanks dat zijn oudste nakomelingen nog jong zijn, tonen ze reeds veel talent. Zo springt Fileva ST succesvol internationaal 5-jarige met Faye Schoch. Fabiola, (mv. Numero Uno) sprong dubbel foutloos tijdens het NK 5-jarige paarden met Jan Diepman. Fascinate HBC kreeg over 2 omlopen 1 tijdsfout met Angelique Hoorn. Ook de door Tal Milstein Stallions aangeboden Faldo is een zoon van Alicante.

Deze hengst stamt af van Casall ASK en samen met zijn uitzonderlijke moederlijn maakt dit hem een parel voor de fokkerij. Casall ASK nam deel aan de Olympische Spelen in Londen en won meerdere Grote Prijzen en wereldbekerkwalificaties. Daarnaast werd Casall al individueel 4de op het WK en EK! Ook in de fokkerij heeft Casall reeds bewezen een uitzonderlijk fenomeen te zijn. Zo bracht hij reeds diverse kampioenmerries tijdens de Elite merrieshow in Emlshorn en ook al kampioenhengsten bij diverse hengstenkeuringen zoals Casal Tino. Met reeds 45 goedgekeurde zonen en 53 staatmerries en zeer succesvolle nakomelingen zoals Powerplay onder Eric Lamaze (CAN), Casello met Douglas Lindelöw (SWE), Casallo Z onder Piergiorgio Bucci (ITA) en CT onder Hugo Simon kunnen we spreken van een topverever.



Klik hier voor meer informatie