Zeven nieuwe elite hengsten voor BWP

Zeven nieuwe elite hengsten voor BWP
Tijdens de BWP hengstenkeuring in het Azelhof werden daarnet zoals de traditie het wil enkele nieuwe elite hengsten gehuldigd.

De criteria om hieraan te voldoen zijn het behalen van een G-label (gezondheidslabel), E-label (exterieurlabel) en het P-label (prestaties in de sport). Het P-label verkrijgt men door volgende resultaten te behalen:

-als 7-jarige bij de tien eersten zijn in de ranking die opgemaakt wordt op basis van de vijf beste omlopen van de deelnemende paarden aan de cyclus / challenge;

-als 7-jarige bij de tien eerste zijn in het kampioenschap van België

-als 8-jarige of ouder binnen een periode van 2 jaar vijf maal bij de 25 % beste geklasseerd zijn in 1m45 wedstrijden.

Voorzitter Kris Keersmaekers mocht 7 hengsten deze titel toekennen. De enige hengst die effectief aanwezig was, was Okodoki van 't Gelutt Z (v. Omar).
De 6 andere hengsten waren H&M Armstrong van de Kapel Z (v. Quasimodo Z), Tonix (v. Diamant de Semilly), Iron Man v/d Padenborre (v. Darco), Balthazar van de Roshoeve (Nagan), Venturo (v. Canturo) en Chaqui Z (v. Chacco Blue).

Vorig jaar kregen 6 hengsten de titel van elite, terwijl in 2014 nog 13 hengsten deze titel toegewezen kregen. In 2013 waren het ook 7 hengsten die werden gehuldigd.