Kentucky TMS Z onoverwinnelijk tijdens Hengsten competitie KWPN

Kentucky TMS Z onoverwinnelijk tijdens Hengsten competitie KWPN

De combinatie Maikel van der Vleuten en de Tal Milstein zijn Kentucky TMS Z (v.Kannan) lijkt niet te kloppen in de Blom Hengstencompetitie in het 1.30m/1.35m. Voor de derde maal op rij kon de concurrentie niet aan hun tippen en kwam het duo als snelste foutloos over de streep.

Er staat geen maat op de zesjarige Kentucky TMS Z (Kannan uit Elite van Prinsenveld van Toulon, f: Tal Milstein Stables uit Asse BEL) en Maikel van der Vleuten. Na de winst in de Peelbergen en De Meern werd vanavond ook de zege in Exloo toegevoegd aan hun palmares. In de negenkoppige barrage kwamen zij als laatste van start. Met het mes tussen de tanden stuurde Van der Vleuten de Kannan-zoon foutloos door het verkorte parcours in een tijd van 37,45 seconden. Het bleek wederom genoeg voor de winst.

Lambrusco wederom naar topklassering

De tweede rozet werd opgehangen bij de AES-goedgekeurde Kornet’s Boy (aangewezen D-OC v.Cornet Obolensky uit Pinostardorijke stb-ext prest v.Quick Star, f: H.W.A.M. Tiemessen) die onder Ruben Dario Ramirez in een tijd van 38,36 seconden zonder fouten over de finish kwam in het 1.35m. De KWPN-hengst Lambrusco (Entertainer uit Total Touch stb-ext pref prest v.Lux, f/g: L. Keunen-Hanssen, g: Stal Hendrix) werd in De Meern tweede en wist in Exloo eveneens een topklassering veilig te stellen. Een foutloze barrage in een tijd van 39,90 was ruimschoots voldoende voor de derde plek. 

La Costa ES en Love Connects dubbel 0

Gerd-Jan Horsmans plaatste zich met La Costa ES (Mosito vh Hellehof uit Isolde elite pref sport-spr PROK v.Cumano, f/g: E. Schep) eveneens voor de barrage. De KWPN-hengst liet ook hier geen steken vallen en bezette zo de vijfde plaats. De KWPN-goedgekeurde Love Connects (Connect uit Hello Twiggy BB elite IBOP-spr sport-spr D-OC, f: W. Chr. Braat-Brummelkamp) wist eveneens tweemaal foutloos rond te gaan, maar had hier onder Maikel van der Vleuten een fractie langer voor nodig en eindigde zo als zesde. 

bron: KWPN.nl